Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Επιστρέφουν στα δικαστήρια Apple και Samsung

banner roots

Επιστρέφουν στα δικαστήρια Apple και Samsung
06.12.2012 | 15:22

Επιστρέφουν στα δικαστήρια Apple και Samsung

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Τεχνολογία

 Η Apple και η Samsung θα συμμετάσχουν για ακόμη μία φορά στο σήριαλ της πατέντας, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο εταιρειών θα διασταυρώσουν σήμερα τα τεχνολογικά τους ξίφη σε δικαστήριο της Silicon Valley.

 

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, σύμφωνα με την Wall Street Journal, θα ασκήσει έφεση κατά της αποζημίωσης την οποία καλείται να καταβάλει στην Apple για παραβίαση πατεντών. Υπενθυμίζεται ότι ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός πρέπει να καταβάλει $1,05 δισ. καθώς δικαστήριο έκρινε ότι αντέγραφε συσκευές της Apple.

Οι εκπρόσωποι της Samsung ισχυρίζονται ότι πρέπει να αφαιρεθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το σύνολο της τελικής αποζημίωσης, διότι το δικαστήριο «έκανε χρήση λανθασμένων μέσων για να καθορίσει το ποσό».

Η σημερινή δίκη θα είναι επίσης καθοριστική για την κυκλοφορία 26 προϊόντων της Samsung στην αγορά ύστερα από αίτημα της Apple για απόσυρση των συσκευών που παραβιάζουν τις πατέντες της εταιρείας. Στον κατάλογο των συσκευών συμπεριλαμβάνονται και οι παλαιότερες εκδόσεις των Galaxy smartphones και tablets.

Σε περίπτωση νίκης της Apple, το έργο της Samsung για τις εναπομείνασες εκκρεμείς υποθέσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το