Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Το ρομπότ που κάνει κωλοτούμπες στον αέρα (video)

banner roots

Το ρομπότ που κάνει κωλοτούμπες στον αέρα (video)
19.11.2017 | 18:42

Το ρομπότ που κάνει κωλοτούμπες στον αέρα (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Με ευελιξία αιλουροειδούς και κινήσεις που θυμίζουν καλά εκπαιδευμένο γυμναστή ένα απίστευτο ρομπότ κόβει την ανάσα!

Πρόκειται για μια δημιουργία της της Boston Dynamics με έδρα τη Μασαχουσέτη και ιδιοκτησίας από τον περασμένο Ιούνιο του ιαπωνικού ομίλου SoftBank Group. Το νέο ρομπότ-τελευταία εκδοχή της σειράς Atlas της Boston Dynamics όχι απλά κάνει άλματα, αλλά ακόμη και κωλοτούμπες!

robot

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ο Atlas υπερπηδά με απίστευτη ευχέρεια και πλαστικότητα κινήσεων τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του, καθώς εκτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής βγαλμένο θαρρείς από Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνει ανάποδα άλματα και προσγειώνεται όρθιο με εντυπωσιακή ακρίβεια.

robot

Το ανθρωποειδές ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να κινείται με τα δύο πόδια του σε δύσβατες περιοχές και να μπορεί ταυτόχρονα να σηκώνει βάρη και να τα μεταφέρει. Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι ο Atlas θα μπορεί μελλοντικά να μετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

robot

Οι μηχανικοί που εργάζονται στο συγκεκριμένο project παραδέχονται, ωστόσο, ότι δεν εξελίσσονται κάθε φορά τα πράγματα όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν: στο τελευταίο μέρος του βιντεοκλίπ το ρομπότ διακρίνεται να σκοντάφτει πάνω σ’ ένα μεγάλο κουτί μετά από αποτυχημένη προσγείωση...

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel