Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Και τα κατοικίδια θύματα του παθητικού καπνίσματος
Και τα κατοικίδια θύματα του παθητικού καπνίσματος
27.12.2012 | 04:56

Και τα κατοικίδια θύματα του παθητικού καπνίσματος

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Υγεία

Οι περισσότερες βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος στον άνθρωπο είναι γνωστές, ενώ καινούργιες διερευνούνται και ανακοινώνονται.Όμως νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα ζώα, έδειξαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην έκθεση στον καπνό και σε ανάπτυξη τύπων καρκίνων όπως το λέμφωμα που αναπτύσσουν οι γάτες ή καρκίνους της μύτης και των πνευμόνων που εμφανίζουν τα σκυλιά.

Επίσης, φάνηκε πως υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο παθητικό κάπνισμα και τις αλλεργικές αντιδράσεις των σκύλων ή τις ασθένειες των ματιών αλλά και τα αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα των πουλιών.

Σε διαδικτυακό γκάλοπ που έγινε, ελάχιστοι ήταν οι καπνιστές που γνώριζαν τις επιπτώσεις της βλαβερής συνήθειάς τους στα κατοικίδια.

Μάλιστα όταν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ενημερώνονταν για τις βλαβερές συνέπειες που έχει ο καπνός στα ζώα τους, δήλωσαν πως θα αντισταθούν στη κακή συνήθεια και πως θα ήθελαν να γνωρίζουν ακόμη περισσότερα για το παθητικό κάπνισμα και τα ζώα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Tobacco Control».

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018