Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Αισιοδοξία για κύηση ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενες αποβολές
Αισιοδοξία για κύηση ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενες αποβολές
16.11.2018 | 18:24

Αισιοδοξία για κύηση ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενες αποβολές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ιδιαίτερα χαρούμενη περίοδο για το ζευγάρι, μετατρέπεται όμως σε μια από τις πλέον δυσάρεστες εμπειρίες όταν συμβεί μια αποβολή, με τις συνέπειες να είναι ακόμα μεγαλύτερες και να επιβαρύνουν την ψυχοσωματική υγεία της γυναίκας αλλά και του συντρόφου της όταν οι αποβολές είναι επαναλαμβανόμενες.

«Κάθε αποβολή είναι μια επώδυνη απώλεια, αλλά ιδιαίτερα οι επαναλαμβανόμενες μπορεί να επηρεάσουν δραματικά τη ζωή ενός ζευγαριού, όπως και την απόφασή του να προχωρήσει σε νέα εγκυμοσύνη, πράγμα όμως που αποτελεί λάθος κατά τη γνώμη μου»», τονίζει ο Δρ Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος.

Οι πιθανότητες να αποκτήσει παιδί ένα ζευγάρι μετά από 2 ή περισσότερες συνεχόμενες αποβολές, είναι πλέον σήμερα ιδιαίτερα αυξημένες και τα ζευγάρια θα πρέπει διερευνώντας τα αίτια αυτού του προβλήματος να λάβουν την ενδεδειγμένη ιατρική βοήθεια, που σίγουρα μπορεί αυτό το πρόβλημα να το ξεπεράσει.

«Αυτό», συνεχίζει ο ιατρός, «σημαίνει ότι η διερεύνηση θα είναι επισταμένη, διερευνώντας τόσο τους γενετικούς παράγοντες, όσο και μια σειρά άλλων αιτιών όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, οι ενδοκρινικές διαταραχές, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι λοιμώξεις, οι διαταραχές στην πήξη του αίματος (θρομβοφιλία) ή η ύπαρξη κάποιου πολύποδα, ο οποίος ενδεχομένως να λειτουργεί ως αντισυλληπτικό, αλλά ακόμη και η έκτοπη κύηση όπου το έμβρυο αναπτύσσεται εκτός μήτρας».

Βέβαια οι αιτίες μπορεί να οφείλονται και σε ανατομικό «περίβλημα», όπου μια ανωμαλία της κοιλότητας της μήτρας, στις σάλπιγγες ή τις ωοθήκες, μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση του εμβρύου. Σε κάθε περίπτωση ο γυναικολόγος θα συστήσει την κατάλληλη αγωγή, με πρώτιστο καθήκον του να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στη μέλλουσα μητέρα.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018