Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ 1-7 Νοεμβρίου: Ανατρέπουμε τις πιθανότητες της Ανδρικής Γονιμότητας

banner roots

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ 1-7 Νοεμβρίου: Ανατρέπουμε τις πιθανότητες της Ανδρικής Γονιμότητας
01.11.2021 | 14:36

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ 1-7 Νοεμβρίου: Ανατρέπουμε τις πιθανότητες της Ανδρικής Γονιμότητας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Υγεία

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας σήμερα, με τον ανδρικό παράγοντα να επηρεάζει το 40% όλων των περιπτώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας 2021, φέρνει στο επίκεντρο την ανδρική υπογονιμότητα καθώς και την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας που συνδέεται με αυτήν.

Το θέμα της ανδρικής γονιμότητας παραμένει ένα μεγάλο ταμπού στην κοινωνία μας και οι άντρες συχνά μένουν εκτός συζήτησης για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία. 

Το Embryolab για 6η συνεχή χρονιά, υποστηρίζει και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Καμπάνια Ευαισθητοποίησης με θέμα τη Γονιμότητα. Από τις 1 ως τις 7 Νοεμβρίου, σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε εδώ και να μεταδώσετε το μήνυμα στα δικά σας κοινωνικά δίκτυα. «Ανατρέπουμε τις πιθανότητες» για την ανδρική υπογονιμότητα

Yποστηρίζoυμε τις δραστηριότητες του Οργανισμού Fertility Europe για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας σε όλη την Ευρώπη και το Ελληνικό Σωματείο ΚΥΒΕΛΗ, υποστηρίζοντας την ίση πρόσβαση στη φροντίδα για όλους!

Αφιερώστε ένα λεπτό από το χρόνο σας, διαβάστε και κοινοποιήστε.
#ΑνατρέπουμεΤιςΠιθανότητες 
?  μιλάμε ανοιχτά για τη γονιμότητα, 
?  μοιραζόμαστε την εμπειρία μας
?  ζητάμε τη γνώμη του Ειδικού Γονιμότητας
?  ζητάμε την υποστήριξη Σωματείων και Ομάδων για θέματα γονιμότητας

#ΑνατρέπουμεΤιςΠιθανότητες συζητώντας τις προοπτικές
?  Πρόληψη
?  Έλεγχος
?  Θεραπεία

#ΑνατρέπουμεΤιςΠιθανότητες και ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής
?  Αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ
?  Αθλούμαστε τακτικά
?  Κάνουμε προληπτικούς ελέγχους

#ΑνατρέπουμεΤιςΠιθανότητες και ενημερωνόμαστε
1-7 Νοεμβρίου
#ΕυρωπαϊκήΕβδομάδαΓονιμότητας #EuropeanFertilityWeek, 
@EmbryolabFertilityClinic @FertilityEurope @Kyveli
#ΑνατρέπουμεΤιςΠιθανότητες #ChallengeTheOdds 
#Spermogene


Οι ειδικοί του Embryolab Νίκος Χριστοφορίδης και Αλεξία Χατζηπαρασίδου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας, μας μιλούν για την ανδρική υπογονιμότητα: 

“Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας, κεντρική θέση καταλαμβάνει το θέμα της ανδρικής γονιμότητας, ένα θέμα που απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό ανδρών και ζευγαριών που βρίσκονται σε προσπάθεια για μία εγκυμοσύνη. Τα προβλήματα ανδρικής υπογονιμότητας ευθύνονται είτε από μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα γονιμότητας για το 40-50% των περιπτώσεων υπογονιμότητας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τη σημασία της έγκαιρης ευαισθητοποίησης και επαρκούς ενημέρωσης του κοινού για τα θέματα που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας. Με την εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων μπορούμε σήμερα να συλλέξουμε ένα πλήθος χρήσιμων πληροφοριών τόσο για τα αριθμητικά δεδομένα του σπέρματος, όσο και για τη λειτουργία του. Καθώς οι διαγνωστικές εξετάσεις αναπτύσσονται σε μοριακό επίπεδο με ταχείς ρυθμούς βρισκόμαστε σε θέση να αναλύσουμε πλέον και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται και ωριμάζουν τα σπερματοζωάρια, ενώ μία νέα κατεύθυνση στη διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας έχει δώσει και η ανάλυση του μικροβιακού πληθυσμού του σπερματικού υγρού. Τέλος, ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η συντήρηση γονιμότητας στους άνδρες, η εφαρμογή της οποίας επιτρέπει σε άνδρες που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία να κρυοσυντηρήσουν σπέρμα ή ορχικό ιστό για μελλοντική χρήση, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία οικογένειας μέσα από θεραπεία υποβοήθησης σε μελλοντικό στάδιο.”, αναφέρει ο κ. Νίκος Χριστοφορίδης MD, MSc, FRCOG, Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονικός & Κλινικός Διευθυντής Embryolab, Συνιδρυτής Embryolab Academy

“Ευτυχώς, η εποχή που το βάρος της υπογονιμότητας έπεφτε αποκλειστικά στους ώμους των γυναικών έχει περάσει για πάντα. Στις μέρες μας, έννοια της ανδρικής υπογονιμότητας μας είναι πιο οικεία και λιγότερο ταμπού. Επιπλέον, ο σύγχρονος άνδρας είναι περισσότερο πρόθυμος, να αποδεχτεί το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις για την αξιολόγηση της γονιμότητας τους.

Ωστόσο, παραμένει μεγάλη η έλλειψη γνώσης και ενημέρωσης που παρατηρείται ανάμεσα στους νέους αναπαραγωγικής ηλικίας σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την γονιμότητα ενός άνδρα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι καταγράφεται παγκοσμίως πτώση στα επίπεδα γονιμότητας των ανδρών κάνει πολύ μεγάλη την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων μας.

Καλά σχεδιασμένες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Όλοι οι άντρες σε αναπαραγωγική ηλικία καθώς και οι έφηβοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητα τους και την δυνατότητας τους να γίνουν γονείς. Είναι επίσης πολύ  σημαντικό να γνωρίζουν πότε πρέπει να απευθυνθούν στους ειδικούς προκειμένου να προλάβουν έγκαιρα δυσάρεστες καταστάσεις.

Η γνώση είναι δύναμη! Η γνώση θα ενδυναμώσει τους άνδρες και θα τους βοηθήσει να λάβουν καλύτερες αποφάσεις όσο αφορά στην προστασία ή τη διατήρηση της γονιμότητάς τους.», αναφέρει η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου MSc, PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια Embryolab Academy, Συνιδρύτρια Embryolab.

Σήμερα, τα περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανδρικής γονιμότητας, χάρη στην πρόοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της επιστήμης μπορούν πια να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στην αποτελεσματικότητα των μεθόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ακόμη και σε περιπτώσεις αζωοσπερμίας, η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης με τη χρήση ορχικών σπερματοζωαρίων οδηγεί πια σε υψηλά ποσοστά γονιμοποίησης και υγιών εγκυμοσυνών.

Το ζευγάρι που έρχεται  αντιμέτωπο με την ανδρική υπογονιμότητα δεν πρέπει να απογοητεύεται. Οι ειδικοί θα τους προσφέρουμε την κατάλληλη επιστημονική καθοδήγηση, τις διαθέσιμες επιλογές και την ενδεδειγμένη λύση.

Στο Embryolab κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι, και επιστήμονες πολλών κλάδων με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα της γονιμότητας εργαζόμαστε καθημερινά με σεβασμό στο όνειρο των ανθρώπων να γίνουν γονείς.

Αλλάζουμε ζωές, δημιουργούμε οικογένειες!
 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το