Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024

banner roots

Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024
18.12.2021 | 10:37

Στελέχη της Pfizer εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός έως το 2024

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος, με ορισμένες περιοχές να μετακινούνται σε ένα ενδημικό μοντέλο νωρίτερα από άλλες.

H Covid-19 ενδέχεται να γίνει μία ενδημική νόσος έως το 2024, δήλωσαν στελέχη της Pfizer, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός θα προκαλεί τακτικά περιφερειακές εστίες και θα προσβάλλει περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπως η γρίπη.

«Πιστεύουμε ότι η Covid θα μεταβεί σε μια ενδημική κατάσταση, πιθανώς μέχρι το 2024», δήλωσε η Nanette Cocero, παγκόσμια πρόεδρος της Pfizer Vaccines, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης επενδυτών την Παρασκευή.

Η Covid-19 θα φτάσει σε ενδημικό επίπεδο όταν οι πληθυσμοί έχουν αρκετή ανοσία από εμβόλια ή από προηγούμενες λοιμώξεις ώστε να κρατούν υπό έλεγχο τις μεταδόσεις, τις νοσηλείες και τους θανάτους ακόμη και όταν κυκλοφορεί ο ιός.

«Το πότε και πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της νόσου, το πόσο αποτελεσματικά θα αναπτυχθεί στην κοινωνία ο εμβολιασμός, οι θεραπείες και η δίκαιη κατανομή σε μέρη όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά», δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer, Mikael Dolsten. «Η εμφάνιση νέων παραλλαγών θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία συνεχίζει να εξελίσσεται».

Ο χρόνος μετάβασης της Covid-19 σε μια ενδημική κατάσταση μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος, σύμφωνα με τον Dolsten. «Φαίνεται ότι τα επόμενα ή δύο χρόνια, ορισμένες περιοχές θα μεταβούν σε ένα ενδημικό μοντέλο, ενώ άλλες περιοχές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση πανδημίας», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το