Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας

banner roots

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας
11.05.2022 | 21:32

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Υγεία

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποιεί και φέτος μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, ανάμεσα στις οποίες είναι κι η διοργάνωση μιας Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σταθερά προσανατολισμένη στην ενημέρωση -πολιτών και ασθενών- για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις πραγματοποιεί και φέτος μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η διοργάνωση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στις 18.00, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και τις Ομάδες Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Νοσηλευτικής Καρδιολογίας της ΕΚΕ. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων Ελλάδας.

Γιατί όμως δίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη νόσο και γιατί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση πολιτών και ασθενών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια;

Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής.

Η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης από πολίτες και ασθενείς είναι το: https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/

Όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ομιλιών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel