Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Δύο σκευάσματα με μονοκλωνικά αντισώματα συστήνει ο ΠΟΥ κατά του Έμπολα

banner roots

Δύο σκευάσματα με μονοκλωνικά αντισώματα συστήνει ο ΠΟΥ κατά του Έμπολα
19.08.2022 | 17:48

Δύο σκευάσματα με μονοκλωνικά αντισώματα συστήνει ο ΠΟΥ κατά του Έμπολα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Δίνουν πολύ καλές ελπίδες ανάρρωσης από μια ασθένεια που ως σήμερα θεωρείτο ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τη χρήση δύο σκευασμάτων με μονοκλωνικά αντισώματα εναντίον του Έμπολα, λέγοντας πως η χορήγηση αυτών των φαρμάκων σε συνδυασμό με καλύτερη φροντίδα έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία μιας ασθένειας «που κάποτε θεωρείτο ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο».

Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ προχωρά σε συστάσεις για θεραπείες για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Τα φάρμακα είναι το Inmazeb της εταιρίας Regeneron και το Ebanga της Ridgeback (mAb114).

Και τα δύο χρησιμοποιούν εργαστηριακά κατασκευασμένα μονοκλωνικά αντισώματα που μιμούνται τα φυσικά αντισώματα για να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.

«Η πρόοδος στην υποστηρικτική φροντίδα και στα φαρμακοθεραπευτικά σκευάσματα την τελευταία δεκαετία έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία του Έμπολα. Η ασθένεια του ιού Έμπολα θεωρείτο κάποτε ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πλέον», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φόουλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τορόντο του Καναδά και συμπρόεδρος της ομάδας ανάπτυξης οδηγιών του ΠΟΥ. Η αποτελεσματική φροντίδα και η χρήση αυτών των φαρμακευτικών αγωγών οδηγεί τώρα στην ανάρρωση της τεράστιας πλειονότητας των ανθρώπων από τον Έμπολα, είπε χωρίς πάντως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι νέες συστάσεις ακολουθούν δοκιμές των φαρμάκων εναντίον του αιμορραγικού πυρετού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στη διάρκεια του ξεσπάσματος κατά το 2018-2020. Η δρ Τζάνετ Ντίαζ, επικεφαλής της μονάδας κλινικής διαχείρισης του προγράμματος Υγειονομικών Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα φάρμακα είναι διαθέσιμα τώρα στο Κονγκό, όμως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να βελτιωθεί η δυνατότητα πρόσβασης.

«Οι δρόμοι πρόσβασης είναι μια προτεραιότητα για εργασία αυτή τη στιγμή», είπε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel