Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ είναι ο εαυτός της | Β' Μέρος
Ο πολιτικός  αντίπαλος της Ν.Δ είναι  ο εαυτός  της | Β' Μέρος
26.10.2015 | 11:26

Ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ είναι ο εαυτός της | Β' Μέρος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβεας

Σήμερα μέσα σε αυτή τη καταστροφή της χώρας την οποία ζούμε και αυτή η οποία έρχεται όπως λένε δημοσιογράφοι κυβέρνηση και αντιπολίτευση, την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, έχουμε και τα εσωκομματικά προβλήματα στη Ν.Δ.  

Ισχυρίζονται οι αρμόδιοι, οι οποίοι θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα στο κόσμο οι υποψήφιοι, ότι είναι αγαπημένοι και ότι αυτά συμβαίνουν σε εκλογικό-μαγειρέματα σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Πάντως, εγώ με την εμπειρία μου πιστεύω περισσότερο κινδύνευα από τους συναγωνιστές και συνυποψηφίους μου παρά από τους πολιτικούς μου αντιπάλους.

Άρα αυτοί αλληλοτρώγονται όχι στα πλαίσια της ηθικής του κόμματος και της ανύπαρκτη πλέον ιδεολογίας της παράταξης, άλλα μέσα σε προσωπικά συμφέροντα, σε υπέρμετρες φιλοδοξίες, και στη παράνοια της εξουσίας, την οποία διεκδικούν.

Η σοβαρή αντιπαράθεση και διεκδίκηση της προεδρίας, είναι φυσιολογική και επιβεβλημένη λειτουργία της Δημοκρατίας σε ένα κομματικό οργανισμό. Η Δημοκρατία όμως στην Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ήταν και είναι ελλειμματική υποτονική ανύπαρκτη αποκομμένη από τις κοινωνικές ομάδες και κυρίως την μεσαία τάξη την οποία διέλυσε ως μνημονιακή συγκυβέρνηση με-το ΠΑΣΟΚ .

Αντίπαλοι για μας δυστυχώς τότε παλιά, αλλά και τώρα ήταν οι ίδιοι οι εαυτοί μας, η φιλοδοξία, η εξουσία, δημιουργεί ή φέρνει στην επιφάνεια ψυχοπαθολογικές προσωπικότητές, οι οποίες επιπλέουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εγώ δεν είχα πρόβλημα με τους πολιτικούς αντιπάλους γιατί δέχονταν την πολιτική μου θέση αλλά συνήθως είχα τριβές επιθέσεις και σε προσωπικό επίπεδο από τους συνοδοιπόρους και ομοϊδεάτες μου στο κόμμα.

Έτσι ο κίνδυνος για την εκλογική ήττα το 2009 άρχισε να φαίνεται ότι είναι μέσα από την Ν.Δ και όχι από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρακολουθούσε με σεμνότητα και ταπεινότητα την τραγική συμπτωματολογία της αυτοκαταστροφής της ΝΔ.

Έτσι η ΝΔ με ένα απόμακρο Αρχηγό το 2009 καταρρέει ο οποίος είχε υποστεί ένα ανεξήγητο φοβικό σύνδρομο απομόνωσης άφηνε τους συμβουλάτορες και παρατρεχάμενους στο Μαξίμου να κυβερνούν.

Μια δυναμική προσωπικότητα του προέδρου κόμματος όπως ο Καραμανλής εξαφανιζόταν, ίσως θεληματικά, σιγά σιγά για να παραχωρήσει τη θέση του στον Σαμαρά ο οποίος επανήλθε μέσα από περιπετειώδες παρελθόν, με πολιτικές φιλοδοξίες ηγήτορα και πολιτικές παλινωδίες.

Δεν επιτρέπεται επομένως μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα να υπάρχουν μικρές ομάδες μικρό-χούντες με ανόητους Κομματάρχες, οι οποίοι παράγουν διασπαστικό έργο και χαρακτηρίζουν και χωρίζουν σε κατηγόριες τους οπαδούς του κόμματος. Επομένως φταίει ο ίδιος τους ο εαυτός. Η καλή προεκλογική δραστηριότητα και η αλήθεια του προεκλογικού λόγου του αρχηγού της Ν.Δ τότε το 2009, συναντούσε την δυσαρέσκεια και την οργή πάλι των οπαδών και ψηφοφόρων , όλα ήταν πλέον αργά, η παράταξη είχε μπει σε κωματώδη κατάσταση.

Τίποτε φαίνεται δεν άλλαξε από το 2009 παντού πλέον κυριαρχούσε και κυριαρχεί αλαζονεία και ορισμένοι περίεργοι τύποι άνδρες και γυναίκες. Η πολυλογία και οι φανφάρες είναι νόσος της πολιτικής και χρειάζεται ακόμη και σήμερα πολύ προσοχή τώρα που θέλουν ένα αμόλυντο και άσπιλο.
Νέο πρόεδρο από παρθενογένεση όπως λένε εξουσία φαίνεται δυστυχώς ότι διαφθείρει χαρακτήρες, δημιουργεί διαπλοκή με την ολιγαρχία και τα ΜΜΕκαι οι αδύναμες προσωπικότητες διαλύονται κάτι που πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπιστεί τώρα που θέλουν να μαζέψουν τα ερείπια και τα αποκαΐδια και να βρουν μέσα από αυτά νέο πρόεδρο για να ορθώσουν αντιπολιτευτικό λόγο γιατί μόνο με τις υστερικές κραυγές τύπου Βουλτεψη στη καθημερινή τηλεβουλή με τρελό ατάκες και Μπουρδολογίες κατά Γεωργιάδη και άλλων ειδικών επικοινωνιολόγων διαφόρων μεγεθών του κόμματος, αντιπολίτευση δεν γίνεται με τέτοιες παραφωνίες και κατηγορίες ,και μάλιστα όταν έχουν θολερό μνημονιακό πολιτικό παρελθόν.

Τέλος αφού έγιναν μνημονιακοι ήξεραν ότι δεν σώζετε η χώρα γιατί μας έσωσαν πάλι με λιτότητα και την απειλή της καταστροφής ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιον με σκληρά και οδυνηρά μετρά.

Εάν μας πουλούσε ο ΤΣΙΠΡΑΣ στη Κίνα τι θα έκαναν αφού του έλεγαν φέρε κάτι για μνημόνιο-συμφωνία και αφού το ψήφισαν τώρα πιστεύουν ότι είναι αντιμνημονιακοι κάνοντας έτσι αντιπολιτευτικά πεισματάκια στο ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα άλλα λένε και άλλα κάνουν και αυτοί όπως η κυβέρνηση. Οι σωστές φωνές της αλήθειας, της σοβαρότητας και της μετριοπάθειας, διαρκώς εξαφανίζονται μέσα στις άναρθρες και τις παραφωνίες της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας, από τότε, 2009, 2012 και 2015 ο συντονισμός και η ενότητα ελλιπέστατη οδηγούσε τη παράταξη σε διάλυση.

Ο προβληματισμός και ο προγραμματισμός άρχισε να γίνεται υποτονικός και να εμφανίζονται αρνητικά στοιχεία στο προβληματικό ανεφάρμοστο μνημονιακό κυβερνητικό έργο, μιας κυβέρνησης μνημονιακής χωρίς έντονη πολιτική ταυτότητα και προσωπικότητα χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει συγκεκριμένο πολιτικό σχεδιασμό και πολιτικές δράσεις τις οποίες είχε εξαγγείλει, για τις μικρές και μεσαίες κοινωνικές ομάδες, αφού οι δανειστές ήταν και είναι τα αφεντικά των κομμάτων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου που λέει ο Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρο της ΝΔ Σαμαράς, ο οποίος ως αντιπολίτευση είχε μιλήσει τρεις τέσσερις φορές στη βουλή, έγινε πρωθυπουργός με νέο πρωτοποριακό κοινοβουλευτικό ύφος, δεν ήξερε δυστυχώς, ούτε να κερδίζει άλλα ούτε να χάνει ώστε δεν συναντήθηκε ούτε μια φορά με τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ,και μπερδευτήκανε και δεν παρέδωσε το Μαξίμου.

Έχει όμως ως επιτυχία του λόγου του ,και των έργων του, να τον κάνει το Τσίπρα και πρωθυπουργό. Αυτά είναι σημεία σήψης και πολιτικής διαστροφής που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε διαχρονικά να τα θεραπεύσει, γιατί έτσι πίστευαν μερικοί με τον υπερτροφικό εγωισμό τον πελατειακό και ρουσφετολογικό λόγο που είχαν, να θεωρούν την εκλογή τους, στην αυτοδιοίκηση ή στο κοινοβούλιο, ή τον διορισμό τους κάπου ως αυτοκρατορική επιτυχία.

Αυτό δείχνει έλλειμμα παιδείας και αυτογνωσίας και η ρουσφετολογία οι υποσχέσεις και το πελατειακό κράτος είχε αποδυνάμωσή το πολιτικό λόγο και στη ΝΔ.

Πρέπει να δημιουργήσουν ένα κομματικό περιβάλλον ελπίδας που πραγματικά θα βασίζεται στη σεμνότητα τη μετριοπάθεια τη σοβαρότητα και τη ταπεινότητα!!! Ας απομονώσουν αυτούς που εθελοτυφλούν με τη μεγαλομανία και τον υπερτροφικό εγωισμό τους.
Διότι πλέον πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτοί δεν κάνουν την μεγάλη παράταξη της ΝΔ αλλά τα εκατομμύρια των πολιτών που πίστευαν στη παράταξη.

Ας αντιληφθούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους για να διεκδικήσουν την εξουσία γιατί η εξουσία δεν διεκδικείται με ενδοπαραταξιακές αντιπαλότητες 4 υποψηφίων και κυρίως με προσωπικές αντιπαλότητες και μικρό συνωμοσίες τις οποίες οι πολίτες αντιλαμβάνονται.

Χρειάζεται πλέον η παράταξη να έχει πολιτική κομματική ταυτότητα και προσωπικότητα που θα σχεδιάσει και θα ενδυναμώσει το πολιτικό λόγο και το προγραμματισμό της παράταξης που θα είναι ειλικρινής και κατανοητός από τους πολίτες.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018