Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της | Ά μέρος

xaritakis wide

Ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της | Ά μέρος
24.10.2015 | 16:08

Ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της | Ά μέρος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Έτσι ένοιωθα τότε παλιά και εγώ, ότι αντίπαλος της ΝΔ είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Με είχε κουράσει, η υποκρισία ο μυστικισμός και αρκετές φορές η ολιγοφρένια αρκετών παραγόντων και κομματαρχών που συναντούσα...

Το ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' και '' Το εγώ .. και το αυτός είναι δικός μας'' ήταν πλέον ο πολιτικός μας λόγος, και τα πολιτικά μας επιχειρήματα ,η απώλεια πολιτικού χώρου και χιλιάδων οπαδών από το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την προοδευτική άνοδο του ΠΑΣΟΚ όπως και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει η ΝΔ στο εκλογικό κώμα της 4 η Οκτωβρίου του 2009 η οποία ήταν αφετηρία της πολιτικής παρακμής του κόμματος.

Οι ανεξήγητες εκλογικές ήττες έχουν ήδη προβληματίσει τον κόσμο της ΝΔ καθώς και τους στενούς συνεργάτες του αποχωρήσαντα με πολύ δυσκολία μεταλλαγμένου πρόεδρου ,και του μεταβατικού προέδρου αυτής της μεγάλης παράταξης Ο νοες πρόεδρος με το λαϊκό του ύφος, και στυλ, και την πολιτική του ειρωνεία διατήρησε ένα μνημονιακό κόμμα, λίγο έξω από την αποσύνθεση, ενώ ο εντολέας του μας έλεγε, έξω από το μνημόνιο ,και μετά μας έφτασε στο saxes story, για να πλησιάσουμε το 0,2 %ίχνη ελάχιστα της ανάπτυξης η οποία υπάρχει μόνο στα σημειωματάρια της συγκυβέρνησης της Ν.Δ , εν τούτοις όμως άλλη μια φορά η ΝΔ συνετρίβη από την δυσαρέσκεια, την οργή ,και τη κατακραυγή του κόσμου και όχι από τις ικανότητες ,τις υποσχέσεις και τα ψέματα του Τσιπρα και του Καμένου ,όπως θέλουν να δικαιολογηθούν τα στελέχη της Ν.Δ ακόμα και σήμερα.

Ο κόσμος δεν είναι αγέλες ,γιατί όπως λένε οι πολιτικοί μας ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι λέει μόνο ψέματα Ποιους λοιπόν να πιστέψουν οι ψηφοφόροι , την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση?? ....Δυστυχώς αυτός είναι και ο πολιτικός λόγος αντιπαράθεσης και σήμερα της Ν.Δ .Αυτοί που υπηρέτησαν το μνημόνιο και ψήφισαν με επιπολαιότητα το τρίτο ,το οποίο οι ίδιοι μας λένε ότι είναι πιο καταστρεπτικό τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους ,γιατί ο Τσιπρας βάζει τη ταφόπλακα στη κοινωνία, όπως λέει κάποιος κριτικός και δικαστής Δημοσιογράφος ....Μια μεγάλη παράταξη η οποία κατόρθωσε αν και πελατειακό ρουσφετολογικό κόμμα να είναι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Δυστυχώς ένα βράδυ απρόσμενα ο πρόεδρος τότε Σαμάρας διέγραψε καμιά 20/άρια βουλευτές μόνος του, χωρίς διαδικασίες και χάθηκε μετά μέσα στα Μνημόνια και δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει πρόγραμμα επιβίωσης των πολιτών και της χώρας γιατί δεν τον άφηναν Θεσμοί και δανειστές μας, οι οποίοι μας έλεγαν ότι το πρόγραμμα ήταν σε λάθος δρόμο Σε μια χώρα την οποία είχε χρεοκοπήσει από το 2010 το ΠΑΣΟΚ τότε αυτός απεφάσισε να γίνει πρωθυπουργός σωτηρίας ,με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ το οποίο με πάθος κατηγορούσε για σκάνδαλα και μίζες ......άλλα όλα αυτά για το καλό της Πατρίδας.

Έτσι άρχισε μεθοδικά χωρίς να το καταλαβαίνουν ότι διώχνουν ακόμα και τους οπαδούς της η Ν.Δ , και τώρα ακόμα δεν κατάλαβαν το Κομματικό σοκ, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει στον κόσμο της ΝΔ Ο κόσμος εδώ και καιρό παρακολουθεί ότι τα στελέχη και οι 4 υποψήφιοι νέοι ηγήτορες με 50 υπογραφές, να ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα και την πολιτική προσωπικότητα του κόμματος ,πότε ως καθαρόαιμη δεξιά, ως σοσιαλιστική δεξιά ,και πότε ως Ευρωπαίοι Λαϊκοί ,και πότε ως φιλελεύθεροι ...

Τέλος κυνηγούν την προεδρεία όσο γίνεται πιο δημοκρατικά και εκεί με αξιοπρέπεια αλληλοκατηγορούνται προεκλογικά με πύρινους συναγωνιστικούς και συναδελφικούς λόγους ,με υποσχέσεις και προεκλογικά κέντρα , και δαπάνες , και θέλουν όλοι μαζί επιτέλους να είναι σοβαροί, και όλοι μαζί να λένε αλήθειες κοντά στη βάση της κοινωνίας ,την οποία έχασαν, πετσόκοψαν ,χωρίς να πάνε ποτέ στη Ανάπτυξη.

Τέλος ρωτώντας ψάχνουν να βρουν τον αιτιολογικό παράγοντα αυτής της κακοδαιμονίας με τις απανωτές ήττες, έτσι πολλές φορές με αδιαφορία χωρίς να λειτουργήσουν τα δημοκρατικά όργανα του κόμματος,οι επιτροπές, τα συνέδρια τα οποία υπάρχουν ,κάνουν πρώτα εκλογές πρόεδρου Ο κλειστός περίγυρος του κάθε πρόεδρου έως σήμερα δημιουργεί μικρο συντροφιές (χούντες )και θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τα οποία συνέβαιναν και συμβαίνουν στον κεντροδεξιό μεγάλο αυτό χώρο ,εδώ και μερικά χρόνια με πολιτικές οι οποίες διέλυσαν κοινωνικές ομάδες έκαναν πολλούς αθεράπευτα φτωχούς ,με μείωση μισθών συντάξεων και μεγάλη ανεργία.

Ενώ εξακολουθούν να γελοιοποιούνται και να γελοιοποιούν το κόμμα καμιά εικοσαριά μόνιμοι επίλεκτοι τηλεοπτικοί αστέρες βουλευτές και υπουργοί άνδρες και γυναίκες οι οποίοι εξόργιζαν και εξοργίζουν προκαλούσαν και προκαλούν θυμό και γέλια με τον λόγο ,την συμπεριφορά τους έτσι ώστε να οδηγούν τους Νεοδημοκράτες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οκτώβριος 2015

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018