Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Η άλλη Ελλάδα

banner roots

Η άλλη Ελλάδα
12.12.2015 | 14:40

Η άλλη Ελλάδα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Νότης Καραθύμιος

Πολλές φορές έχει τύχει να νιώσουμε υπερηφάνεια όταν κάποιος συμπολίτης πετυχαίνει μια σπουδαία διάκριση ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Τότε είναι που αναφερόμαστε στην «άλλη Ελλάδα». Δηλαδή στους Έλληνες που καινοτομούν, κερδίζουν διακρίσεις και πετυχαίνουν.

Μία τέτοια περίπτωση, είναι ο Δρ. Σπύρος Κιτσινέλης. Ο Δρ. Κιτσινέλης είναι φυσικοχημικός ερευνητής ενώ παράλληλα έχει δραστηριότητα στην επικοινωνία της επιστήμης. Πρόσφατα ήταν υποψήφιος για το αντίστοιχο βραβείο νόμπελ, της επικοινωνίας της επιστήμης. Σε αυτό το πεδίο, έχει αφιερώσει πολύ χρόνο αρθρογραφώντας. Στα άρθρα του, τα οποία είναι από τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα του διαδικτύου, προσπαθεί να αναφερθεί στην επιστήμη με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο, αναλύοντας επιστημονικά θέματα και αποδομώντας μύθους.

Την περασμένη Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, ο Δρ. Κιτσινέλης παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο LabStory, το οποίο αποτελείται ουσιαστικά από μια σειρά 76 άρθρων που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν. Η θεματολογία του βιβλίου καλύπτει μεγάλο φάσμα από επιστημονικές ματιές σε καθημερινές μας συνήθειες και εξηγήσεις ανθρώπινων συμπεριφορών. Η έκδοση αυτού του βιβλίου έχει ως στόχο, το να φτάσουν τα άρθρα του σε ανθρώπους που δεν είχαν έως τώρα πρόσβαση σε αυτά.

Προσωπικά έχω διαβάσει όλα τα άρθρα του Δρ. Κιτσινέλη και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως είναι εξαιρετικά και παρ’ ότι μιλούν για επιστημονικά θέματα, δεν χρειάζεται ο αναγνώστης να έχει επιστημονικές γνώσεις. Νομίζω πως το LabStoryείναι το καλύτερο δώρο ειδικά τώρα, που ζούμε μέρες παραλογισμού.

(Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.the-nightlab.com/page5.htm )

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το