Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ένα μελαγχολικό déjà vu!

banner roots

Φωτογραφία: Αναστάσης Ζέρφος | anchorart.gr Φωτογραφία: Αναστάσης Ζέρφος | anchorart.gr
21.08.2021 | 19:41

Ένα μελαγχολικό déjà vu!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει η Δέσποινα Βασιλειάδου, δημοσιογράφος

Ένα μελαγχολικό déjà vu!

Έτσι ένιωσα σήμερα! Σαν να βιώνω ένα μελαγχολικό déjà vu!! Σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω, πριν από το 2014, όταν το ακτοπλοϊκό μας ζήτημα ήταν στην καθημερινή διάταξη. Τότε που οι συζητήσεις για το ακτοπλοϊκό επαναλαμβάνονταν απαραιτήτως κι εθιμοτυπικώς κάθε Μάιο κι έπειτα, μέσα στο καλοκαίρι, κάθε φορά που το απαιτούσε η όξυνση του προβλήματος! Και το απαιτούσε πολλές φορές.

Ένα μελαγχολικό déjà vu!

Ίδιες λογικές, ίδιες φράσεις, ίδιες λέξεις βαλμένες στην ίδια σειρά σε ίδιες προτάσεις! Να κάνουμε κινητοποιήσεις, συμβολικές κινητοποιήσεις, δυναμικές κινητοποιήσεις, να μιλήσουμε με την εταιρεία, να μην μιλήσουμε με την εταιρεία, να μιλήσουμε με το υπουργείο, πλοία, συμβάσεις, ρήτρες, να παραιτηθούμε! Φράσεις, καταστάσεις, γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι ο χρόνος είναι κυκλικός κι εμείς μοιάζει να το πιάσαμε πάλι το νήμα από 'κεινο το σημείο! Το προβληματικό!

Όπως και να 'χει, το ζήτημα είναι πολιτικό και άρα και η λύση του επίσης!! Κατά τη γνώμη μου, και ειπώθηκε και το πρωί από κάποιους συμμετέχοντες, θα 'πρεπε χτες, με μεσολαβητή τον κ. Αθανασίου, κυβερνητικό βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής, να 'χει συναντηθεί γύρω από ένα τραπέζι η αντιπροσωπεία της Λήμνου με τον υπουργό και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πετάμε το ντενεκεδάκι παρακάτω, γιατί παίζουμε καθυστερήσεις! Έχουμε ήδη καθυστερήσει αδικαιολόγητα!!

Θυμηθείτε, τι έγινε το 2014!! Όταν είχε δημιουργηθεί όλο εκείνο το ευνοϊκό background όταν ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με πολιτική απόφαση έκανε επιτέλους αυτό που έπρεπε ώστε να απελευθερωθεί η Λήμνος από την ομηρεία της ΝΕΛ. Σ' εκείνη την κατάσταση, τα ψηφίσματα κι οι επιστολές, μηδαμινή συμμετοχή στο ευτυχές αποτέλεσμα είχαν!

Ελπίζω πραγματικά, να μην ξαναδιαβάσω τέτοιες θλιβερές δηλώσεις από εκπρόσωπο της Λήμνου, που δεν δικαιολογούνται ούτε από αγανάκτηση, ούτε από παράπονο ή από θυμό! Μιλάμε για πλοία δεύτερης διαλογής δεν θα μιλήσουμε και γι' ανθρώπους! Αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν είναι δράμα, και είναι ντροπή κι απάνθρωπο να το εμπλέκουμε και μάλιστα μ' έναν τέτοιο τρόπο στα μικρά μας!!!

Και κάτι ακόμη για το τέλος! Αποτινάξτε από τη νοοτροπία σας τη λογική που λέει «κρύβω τα προβλήματα γιατί θα δυσφημήσω το νησί», που συνήθως είναι άλλοθι ανικανότητας! Ναι, χρειάζεται κάθε φορά ορθή διαχείριση, αλλά αυτή ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι η απόκρυψη των προβλημάτων! Τα προβλήματα όταν τα κρύβεις γιγαντώνονται, δεν εξαφανίζονται! Αντιθέτως, η ανάδειξη τους οδηγεί στην επίλυση πριν αυτά γιγαντωθούν και μας καταπιούν!

Η απόκρυψη, το πέπλο σιωπής, η ομερτά, είναι χαρακτηριστικά καθυστερημένων κοινωνιών. Και πάντα πίστευα ότι η κοινωνία της Λήμνου, δεν είναι μια τέτοια!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το