Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Κίνα θα απομακρυνθεί από τα στρατόπεδα εργασίας, υποστηρίζουν εγχώρια ΜΜΕ

banner roots

Η Κίνα θα απομακρυνθεί από τα στρατόπεδα εργασίας, υποστηρίζουν εγχώρια ΜΜΕ
07.01.2013 | 13:45

Η Κίνα θα απομακρυνθεί από τα στρατόπεδα εργασίας, υποστηρίζουν εγχώρια ΜΜΕ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί τη μεταρρύθμιση του συστήματος «αναμόρφωσης μέσω της εργασίας» που ισχύει από τη δεκαετία του 1950 και δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία και άλλες υπηρεσίες να κρατούν ανθρώπους για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορία.



Η γνωστοποίηση της κινεζικής πρόθεσης να μην εκδίδονται ποινές για στρατόπεδα εργασίας αποδίδεται στον νεοδιορισθέντα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων Μενγκ Τζιανζού, ο οποίος όμως δεν έκανε επίσημες ανακοινώσεις. Βάσει των αναφορών, τo κινεζικό Κοινοβούλιο φέρεται να πρόκειται σύντομα να πάρει τις σχετικές αποφάσεις

Τη δήλωση του Μενγκ ανέφερε στέλεχος της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού υπουργείου Δικαιοσύνης.  Ο ιστότοπος του περιοδικού Caixin μετέδωσε επίσης τα σχόλια του Μενγκ, τα οποία έγιναν στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις που του έγιναν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Μενγκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, που επιβλέπει την πολιτική περί νόμου και τάξης, μετά το 18ο Συνέδριο του ΚΚΚ το Νοέμβριο.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel