Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ισπανία: Ένας τόνος χασίς έκανε «φτερά» με την αλλαγή του χρόνου

the roots web banners 06

Ισπανία: Ένας τόνος χασίς έκανε «φτερά» με την αλλαγή του χρόνου
07.01.2013 | 03:32

Ισπανία: Ένας τόνος χασίς έκανε «φτερά» με την αλλαγή του χρόνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Το ρολόι έδειχνε 12 παρά ένα και όλοι οι Ισπανοί μετρούσαν αντίστροφα για την έλευση του 2013. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι μετρούσαν κι αυτοί αντίστροφα, αλλά για άλλο λόγο κάνοντας τη δική τους γιορτή.

Συμμορία αποτελούμενη από 12 άτομα, χτύπησε εφαρμόζοντας σχέδιο προγραμματισμένο με μαθηματική ακρίβεια, και έφυγε από αποθήκη τελωνείου με ένα... "βουνό" χασίς. Το περιστατικό έγινε στην Ισπανική πόλη Huelva, το βράδυ της παραμονής, με την αλλαγή του χρόνου.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι οι δράστες είναι πιθανότατα οι ίδιοι με εκείνους που εισήγαγαν τα ναρκωτικά στη χώρα από το Μαρόκο.

 

Στις 23:59, τοπική ώρα, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν ευκρινώς τη συμμορία που κατευθυνόταν προς το κτίριο με κλεμμένα αυτοκίνητα. Στο κάθε όχημα, μέσα σε τέσσερα λεπτά, μεταφέρθηκαν τρεις σακούλες των τριάντα κιλών.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από ένα γείτονα, κατέφθασε στο σημείο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά καθώς οι δράστες είχαν διαφύγει σαν κύριοι.

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Jorge Fernández επέρριψε τις ευθύνες για το περιστατικό στην Αστυνομία για την ελλιπή φύλαξη του κτιρίου.

Παρόμοια ληστεία, είχε σημειωθεί και πέρυσι την Πρωτοχρονιά στη Málaga, όταν οι ληστές διέφυγαν με 300 κιλά χασίς. Τότε, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν δύο ημέρες για να καταλάβουν ότι κάτι έλειπε από την αποθήκη φύλαξης των κατασχεθέντων ναρκωτικών.

Πηγή: Guardian

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το