Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>3 δις από την Ε.Ε. στην Τουρκία για το προσφυγικό - Πάνω από 25 εκατ. θα δώσει η Ελλάδα

banner roots

3 δις από την Ε.Ε. στην Τουρκία για το προσφυγικό - Πάνω από 25 εκατ. θα δώσει η Ελλάδα
03.02.2016 | 20:10

3 δις από την Ε.Ε. στην Τουρκία για το προσφυγικό - Πάνω από 25 εκατ. θα δώσει η Ελλάδα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Την έγκριση και των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε η χρηματοδότηση της Τουρκίας με στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

H συμφωνία αυτή ουσιαστικά θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε στις 29 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει την οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Αγκυρας ότι θα διασφαλίσει πως λιγότεροι εξ αυτών θα επιχειρήσουν να βρουν διέξοδο προς την Ευρώπη.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια που θα προσφέρει η Ε.Ε. προσανατολίζεται στην κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών για σίτιση, περίθαλψη και εκπαίδευση.  

Από αυτά τα 3 δισ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει το 1 δισ. από τον δικό της προϋπολογισμό, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με τη Γερμανία να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο με 427,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση 25,1 εκατομμύρια € θα πληρώσει και η Ελλάδα.

advbsn6519849

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη. Οι συμφωνίες μεταξύ της Ε.Ε και της Τουρκίας είναι ένα ζωτικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Στόχος είναι η καταπολέμηση των δουλεμπόρων και η δημιουργία πρότζεκτς που θα δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όσους ζουν μέσα και γύρω από τους καταυλισμούς των προσφύγων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, χώρα που έχει αναλάβει αυτή την περίοδο την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.   

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ε.Ε εδώ
 
 
Πηγή: lifo.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel