Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δολοφονία, υπό θολές συνθήκες, τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι

banner roots

Δολοφονία, υπό θολές συνθήκες, τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι
10.01.2013 | 13:32

Δολοφονία, υπό θολές συνθήκες, τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Οι συνθήκες της υπόθεσης είναι ακόμη θολές· ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως πρόκειται «αναμφίβολα για εκτέλεση».



Η υπόθεση αναμένεται να ρίξει την σκιά της στις συνομιλίες που φαίνεται πως έχει αρχίσει η Άγκυρα με τους Κούρδους αυτονομιστές. Στη συγκέντρωση Κούρδων μπροστά στο Ινστιτούτο την Πέμπτη, τα συνθήματα που ακούγονταν στρέφονταν κατά της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σοροί των τριών γυναικών βρέθηκαν κατά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η υπόθεση «φαίνεται να παραπέμπει σε δολοφονία, αλλά οι έρευνες για να διαλευκανθούν οι συνθήκες αυτής της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη» ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ομοσπονδίας κουρδικών οργανώσεων στη Γαλλία Feyka, μία από τα θύματα ήταν η 32χρονη Φιντάν Ντογάν, που εργαζόταν στο ινστιτούτου και ήταν αντιπρόσωπος της «Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης» (ΚNK), που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Βάσει των όσων αναφέρει η Feyka, το δεύτερο θύμα ήταν η Σακινέ Τζανσίζ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του PΚΚ και η τρίτη, η νεαρή ακτιβρίστρια Λεϊλά Σοϊλεμέζ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες τους στο Ινστιτούτο το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κοινότητας προσπάθησε να μπει στο κτίριο, αλλά βρήκε τις πόρτες κλειδωμένες.

Αφού έγινε γνωστή η δολοφονία, μέλη της κουρδικής κοινότητας στο Παρίσι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη μπροστά από το Ινστιτούτο που βρέθηκαν νεκρές οι τρεις γυναίκες.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ, που βρέθηκε στο σημείο, είπε πως «τρεις γυναίκες βρέθηκαν νεκρές, χωρίς αμφιβολία εκτελέστηκαν». Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους παριστάμενους για την πρόθεση των γαλλικών αρχών «να κάνουν το παν ώστε να χυθεί φως».

 

 Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel