Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βενεζουέλα: Στο σκοτάδι η μισή χώρα | Για επίθεση έκανε λόγο ο Μαδούρο
Βενεζουέλα: Στο σκοτάδι η μισή χώρα | Για επίθεση έκανε λόγο ο Μαδούρο
23.07.2019 | 09:08

Βενεζουέλα: Στο σκοτάδι η μισή χώρα | Για επίθεση έκανε λόγο ο Μαδούρο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί δεκάδες πόλεις στη Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα του Καράκας, μετά από νέα πτώση του ηλεκτροφωτισμού.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο ωστόσο, καθώς από αυτό το πρόβλημα, έχουν δημιουργηθεί κι άλλα, μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, οι δημόσιες μεταφορές και οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μισές περίπου από τις 23 πολιτείες της χώρας.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, απέδωσε τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση», και υποσχέθηκε ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν». «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας, Χόρχε Ροδρίγκες.

Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν τη νύχτα, προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών. Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος». Αλλες δύο φορές φέτος, η Βενεζουέλα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο και η δεύτερη στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018