Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Οργή στις βρετανικές εφημερίδες για την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν
Οργή στις βρετανικές εφημερίδες για την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν
10.01.2020 | 09:10

Οργή στις βρετανικές εφημερίδες για την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σχεδόν οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα έχουν ως πρωταρχικό θέμα τις επιπτώσεις από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και να επιδιώξουν την οικονομική τους ανεξαρτησία.

"Η Μέγκαν απεχώρησε στον Καναδά" - ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Daily Mail. H εφημερίδα ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι η βασίλισσα Ελισάβετ υποχρεώθηκε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εγγονό της - "για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα". "Η Μέγκαν αναχώρησε χθες με προορισμό τον Καναδά για να είναι μαζί με τον υιό της , τον  Άρτσι", διαβάζουμε. "Άφησε τον πρίγκιπα Χάρι να αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα της παραίτησης", σημειώνει η Mail.

Σύμφωνα με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της Daily Express το μήνυμα της Βασίλισσας προς το πριγκιπικό ζεύγος είναι : "Ταχτοποιήστε αυτή την υπόθεση τώρα !".

Η Sun σε άρθρο γνώμης επικρίνει έντονα τη στάση του Χάρι και της Μέγκαν. Τους χαρακτηρίζει - "αγενείς , προνομιούχους και εγωιστές".

"Πρόκειται για απαίσια συμπεριφορά" , γράφει η Sun για την απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να ιδιωτεύσουν χωρίς να συμβουλευτούν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. "Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι έχουν προδώσει την οικογένεια. Έχουν καταχραστεί με χονδροειδή τρόπο τη γενναιοδωρία και την εύνοια των φορολογουμένων" , υπογραμμίζει η Sun.    

"Η καρδιά της Βασίλισσας έχει ραγίσει" , γράφει η Metro που επισημαίνει ότι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ήθελαν ένα "γρήγορο χωρισμό". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελισάβετ έχει κάνει σαφές ότι το ζεύγος θα πρέπει - "να επισπεύσει και να πάρει τις αποφάσεις για τη ζωή στο μέλλον εκτός της βασιλικής οικογένειας".

O ιστότοπος του περιοδικού Spectator εκτιμά ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα προσπαθήσει να βρει μια "συμβιβαστική λύση". Αλλά εάν ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θελήσουν να αναγνωρίσουν τη θέση τους στη βρετανική μοναρχία , σε έναν αυστηρό , ιεραρχικό θεσμό στον οποίο οφείλουν απεριόριστη πίστη , τότε θα πρέπει να αναμένουμε σκληρές αποφάσεις.

Οι Τimes επισημαίνουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος , πατέρας του Χάρι , έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δώσει στον υιό του "λευκή επιταγή" για να αρχίσει μια νέα ζωή εκτός της βασιλικής οικογένειας.

Από την πλευρά της η Daily Telegraph αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί για το γεγονός ότι ζεύγος επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να έχει την προστασία των αξιωματικών ασφαλείας της Σκότλαντ Γιάρντ.  

Η Sun σημειώνει ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δέχονται πιέσεις να παραιτηθούν από τους τίτλους τους και να σταματήσουν να έχουν οικονομικά οφέλη λόγω της κοινωνικής τους θέσης.

Αλλά σύμφωνα με την Daily Mail, η βασιλική οικογένεια δεν προτίθεται να το κάνει αυτό επειδή εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ότι - "τα ανάκτορα θέλουν να εκδικηθούν" - όπως συνέβη με την περίπτωση της πριγκίπισσας Νταϊάνα.    

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018