Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Έντονοι οι προβληματισμοί για το μέλλον της μοναρχίας λόγω Megxit

banner roots

Βρετανία: Έντονοι οι προβληματισμοί για το μέλλον της μοναρχίας λόγω Megxit
11.01.2020 | 11:53

Βρετανία: Έντονοι οι προβληματισμοί για το μέλλον της μοναρχίας λόγω Megxit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“72 ώρες διορία έχει δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ για να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει ανοίξει μεταξύ του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν και της βασιλικής οικογένειας”,  γράφει η Daily Telegraph.

Συνεχίζονται λοιπόν για τρίτη συνεχή μέρα σήμερα οιεικασίες και τα σχόλια στις βρετανικές εφημερίδες για τα “βασιλικά χάλια” όπως χαρακτηρίζει η εφημερίδα The Guardian τον σάλο που έχει προκαλέσει το Megxit

H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά καθήκοντά τους και να ιδιωτεύσουν εγείρει σύνθετα ερωτήματα σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων – ερωτήματα  που έχουν να κάνουν με τη στήριξη των φορολογουμένων για τη βρετανική βασιλική οικογένεια και γενικότερα με το μέλλον της μοναρχίας στη Βρετανία.  

Η Sun ανησυχεί για το ενδεχόμενο τα πράγματα να χειροτερεύσουν για τον οίκο του Ουίνσδορ ενώ οι Times καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. 

“Πρόκειται για ένα ζήτημα που για πρώτη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε”, σημειώνει η εφημερίδα. Οι Times εκτιμούν ότι το πιο πολύπλοκο θέμα είναι η ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν και ποιος θα καταβάλλει το τίμημα εάν το ζεύγος αποφασίσει να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η βασίλισσα Ελισάβετ απαίτησε οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του πριγκιπικού ζεύγους να γίνουν το υπόδειγμα για τις επόμενες γενιές. 

Πηγές προσκείμενες στα ανάκτορα ανέφεραν στην Daily Mirror ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θα ήθελε ο υιός του και η σύζυγός του να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και να είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού της μοναρχίας τον 21ο αιώνα. 

Η Daily Express εκφράζει την ελπίδα ο Χάρι και η Μέγκαν να αποδεχθούν την καλύτερη λύση για αυτούς αλλά και για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.  

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι εάν θέλουν να ιδιωτεύσουν και να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία θα πρέπει να το πετύχουν με τις δικές τους προσπάθειες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το