Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κοροναϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση - 56 νεκροί στην Κίνα, 2.000 κρούσματα

banner roots

Κοροναϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση - 56 νεκροί στην Κίνα, 2.000 κρούσματα
26.01.2020 | 11:51

Κοροναϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση - 56 νεκροί στην Κίνα, 2.000 κρούσματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τους 56 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα, σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό.

Η Κίνα την Κυριακή το πρωί ανακοίνωσε άλλους 15 θανάτους από το νέο κοροναϊό. Ανάμεσα σε αυτούς, και ένας που σημειώθηκε στη Σαγκάη, ο οποίος είναι ο πρώτος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη μεγαλούπολη.

Δεκατρείς θάνατοι ανακοινώθηκαν επίσης στην επαρχία Χουμπέι, από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, και ένας ακόμα ανακοινώθηκε στην επαρχία Χενάν. Οι τελευταίοι θάνατοι ανέβασε τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του ιού στην Κίνα, στους 56.

Σε ολόκληρη τη χώρα, 688 περιπτώσεις του νέου κοροναϊού διαγνώστηκαν το Σάββατο, δήλωσε η κυβέρνηση νωρίς την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 1.975.

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Το ξέσπασμα του ιού έχει επισκιάσει την έναρξη του Σεληνιακού Νέου Έτους, μια δημοφιλή εορταστική εποχή του χρόνου, με δημόσιες εκδηλώσεις να έχουν ακυρωθεί και πολλές τουριστικές περιοχές να έχουν κλείσει υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια ώρα στο Χονγκ Κονγκ, κλείνουν τα θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Κοροναϊός: Οι κινεζικές αρχές ανακοινώνουν την προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από μια αγορά όπου πωλούνταν τέτοιου είδους ζώα.

Η εκτροφή, η μεταφορά ή η πώληση όλων των ειδών άγριων ζώων απαγορεύονται «από την ημερομηνία ανακοίνωσης έως το τέλος της επιδημίας», σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσαν τρεις υψηλόβαθμοι αρμόδιοι φορείς, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Γεωργίας.

Οι αρχές στην πόλη Σαντόου αναθεωρούν την απόφαση να αποκλειστεί η πρόσβαση στην περιοχή
Οι αρχές της πόλης Σαντόου, στο νότιο τμήμα της Κίνας, αναθεώρησαν σήμερα την απόφαση να αποκλειστεί η πρόσβαση στην περιοχή, αφού νωρίτερα ήταν η πρώτη πόλη στη χώρα που ανακοινώνει μια τέτοια ενέργεια έξω από την περιοχή που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Σε ανακοίνωση, οι αρχές της πόλης των 5,6 εκατ. κατοίκων διευκρίνισαν ότι τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλούν προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση αλλά ότι δεν θα απαγορευθεί η είσοδος οχημάτων και πολιτών στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να εξηγούν για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή αυτή

Η Σαντόου απέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από την Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου ιού και τελεί ουσιαστικά σε καραντίνα από την Πέμπτη.

Την εκκένωση του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού από την πόλη Ουχάν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκκενώσει στις ΗΠΑ το προσωπικό από το αμερικανικό προξενείο της κινεζική πόλης Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων σε ιδιώτες Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη, σε μια απευθείας πτήση από την Ουχάν στο Σαν Φρανσίσκο που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ο αριθμός των θέσεων «είναι εξαιρετικά περιορισμένος και εάν δεν υπάρξει η δυνατότητα να μεταφερθούν όλοι όσοι εκφράσουν ενδιαφέρον, θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κοροναϊό», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Η Ουχάν, μια πόλη 11 εκατ. κατοίκων στην κεντρική Κίνα βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα λόγω του νέου κοροναϊού που εντοπίστηκε εκεί στα τέλη του περασμένου έτους. Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων και των τρένων.

Και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Αυστραλία, έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν την πιθανότητα να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την Ουχάν.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση ότι προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες και παρέχει βοήθεια στην αμερικανική κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκκένωση.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το