Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κοροναϊός : Σχέδια για την αερομεταφορά Βρετανών από την Ουχάν
Κοροναϊός : Σχέδια για την αερομεταφορά Βρετανών από την Ουχάν
26.01.2020 | 11:55

Κοροναϊός : Σχέδια για την αερομεταφορά Βρετανών από την Ουχάν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Επιχείρηση αερομεταφοράς 200 και πλέον Βρετανών που έχουν παγιδευτεί στην πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέϊ στην Κίνα όπου έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά ο θανατηφόρος ιός κοροναϊός αποφάσισε τελικά η βρετανική κυβέρνηση , σύμφωνα με την Daily Mail on Sunday.

Στην αρχή η κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική να προχωρήσει σε μια τέτοια επιχείρηση φοβούμενη ότι υπήρξε κίνδυνος διάδοσης του ιού αργότερα όμως άλλαξε γνώμη όταν οι υπεύθυνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανό να θρηνήσουμε θύματα στην περίπτωση που ο ιός πρόσβαλε ορισμένους από τους αποκλεισθέντες Βρετανούς πολίτες , γράφει η Mail.

Βρετανοί που έχουν αποκλεισθεί στην Ουνάν κατηγορούν το Φόρεϊν Όφις ότι τους έχει εγκαταλείψει μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας να επιδιώξουν την αερομεταφορά και διάσωση των υπηκόων τους , σημειώνει η Sunday Telegraph .

Όπως ενημερώνει τους αναγνώστες της η Sunday Times , στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό του βρετανικού δημοσίου συστήματος υγείας (NHS) έχει κυκλοφορήσει φυλλάδιο 11 σελίδων με οδηγίες για τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού από άτομα που έχουν προσβληθεί.  

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του νέου κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, ιδιαίτερα συνηθισμένο έδεσμα στην κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Ουχάν. Η αγορά, η οποία πωλεί ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, έκτοτε έχει κλείσει και απολυμανθεί.

Τέλος η Κίνα αποφάσισε να αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, μας πληροφορούν οι βρετανικές εφημερίδες.           

                           

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018