Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσία: Οι ιερείς δεν θέλουν να ευλογούν πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής
Ρωσία: Οι ιερείς δεν θέλουν να ευλογούν πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής
05.02.2020 | 09:02

Ρωσία: Οι ιερείς δεν θέλουν να ευλογούν πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας συζητά το ενδεχόμενο οι ιερείς να αποφεύγουν να ευλογούν τα πυρηνικά όπλα ή άλλα οπλικά συστήματα μαζικής καταστροφής.

Αν και από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Βλάντιμιρ Πούτιν, συνηθίζεται ιερείς να αγιάζουν υποβρύχια, βαλλιστικούς πυραύλους, διαστημόπλοια και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό, η Εκκλησία φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί αν εγκριθεί η πρόταση μιας Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η ευλογία των στρατιωτικών όπλων δεν αντικατοπτρίζει την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρεται στο έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Πατριαρχείου. Η ευλογία ή ο αγιασμός όπλων που μπορούν να σκοτώσουν «απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων» πρέπει να αποκλειστεί από την ιερατική πρακτική, προστίθεται στο κείμενο. Η πρόταση θα τεθεί υπό συζήτηση μέχρι την 1η Ιουνίου, με τη συμμετοχή και των απλών πολιτών.

Πηγή: iefimerida.gr

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018