Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πτήση MH370: Υποψίες ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε, ήταν καμικάζι και έριξε το αεροπλάνο στον ωκεανό

banner roots

Πτήση MH370: Υποψίες ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε, ήταν καμικάζι και έριξε το αεροπλάνο στον ωκεανό
19.02.2020 | 09:03

Πτήση MH370: Υποψίες ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε, ήταν καμικάζι και έριξε το αεροπλάνο στον ωκεανό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι «πολύ υψηλόβαθμοι» αξιωματούχοι στη Μαλαισία υποψιάζονταν εξαρχής ότι ο πιλότος της πτήσης MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών προκάλεσε εσκεμμένα την πτώση του.

Η αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2014, προκάλεσε τον θάνατο 239 επιβατών, με την εξαφάνισή του να αποτελεί μυστήριο για αρκετό καιρό. Κανένα ίχνος του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε στην αχανή ζώνη έρευνας, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στα ανοικτά της Αυστραλίας.

Οι έρευνες από αέρος και από θαλάσσης, οι μεγαλύτερες στην ιστορία, ανεστάλησαν εντέλει τον Ιανουάριο του 2017. Τα αίτια της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους — του μεγαλύτερου άλυτου μυστηρίου στη σύγχρονη πολιτική αεροπορία — είναι έκτοτε αντικείμενο πολλών και διαφόρων σεναρίων.

Αμποτ: Από νωρίς πίστευαν πως πρόκειται για αυτοκτονία
Σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είπε πως αντιλήφθηκε, την εβδομάδα που ακολούθησε την εξαφάνιση του Boeing, ότι οι αρχές της Μαλαισίας υποπτεύονταν πως ο κυβερνήτης του το έριξε εσκεμμένα.

«Αντιλήφθηκα σαφώς ότι πολύ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μαλαισιανής κυβέρνησης θεωρούσαν από πάρα πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για αυτοκτονικό διάβημα του πιλότου. Δεν θα σας πω ποιος είπε τι», είπε χαρακτηριστικά. Η οικογένεια και φίλοι του κυβερνήτη, Ζαχαρία Άχμαντ Σα, απέρριψαν εξαρχής αυτή την υπόθεση.

Πολλοί συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο 777, συντετριμμένοι μετά την εξαφάνιση των δικών τους, έχουν κατηγορήσει τα τελευταία χρόνια τόσο την αεροπορική εταιρεία, όσο και τη μαλαισιανή κυβέρνηση ότι αποκρύπτουν πληροφορίες για την τραγωδία, κάτι που τα ενδιαφερόμενα μέρη διαψεύδουν επίσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το