Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Προειδοποιήσεις ενάντια στον πανικό ενώ εντείνονται τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού

banner roots

Βρετανία : Προειδοποιήσεις ενάντια στον πανικό ενώ εντείνονται τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού
27.02.2020 | 11:13

Βρετανία : Προειδοποιήσεις ενάντια στον πανικό ενώ εντείνονται τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η είδηση για την παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού κυριαρχεί και σήμερα στις εφημερίδες.

Οι προειδοποιήσεις της βρετανικής κυβέρνησης ενάντια στο “μαζικό πανικό” λόγω της ταχείας μετάδοσης του νέου ιού είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph.

Ο Guardian υπογραμμίζει τους φόβους ότι η εξάπλωση της επιδημίας στη Βρετανία θα μπορούσε να πάρει τις διαστάσεις που πήρε στην Ιταλία εντός 72 ωρών.

Ο πηχυαίος τίτλος και ο υπότιτλος στη Daily Mirror - "Ο ιός δολοφόνος : Εκφράζονται φόβοι ότι το NHS δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί " – κάθε άλλο παρά καθησυχαστικοί είναι για το ευρύ κοινό.

Η Daily Mail επίσης εκτιμά ότι το σύστημα δημόσιας υγείας προτειμάζεται να αντιμετωπίσει “το χάος” – όπως γράφει - που θα προκαλέσει η διάδοση της νόσου.

Στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει τυχαίοι ιατρικοί έλεγχοι για προσβολή από τον κορονοϊό σε ασθενείς της γρίπης ώστε να υπάρχει σε λειτουργία ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση που η διάδοση της επιδημίας θα αυξηθεί στη χώρα.

“Ενισχύουμε τα μέτρα επιφυλακής εξαιτίας της εμφανούς εξάπλωσης του ιού σε χώρες εκτός της ηπειρωτικής Κίνας”, δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Πολ Κόσφορντ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 13 κρούσματα του Covid-19, όπως έχουν ονομάσει το νέο ιό.  

Η εφημερίδα i τονίζει ότι ο Covid-19 έχει τώρα φθάσει σε κάθε ήπειρο, εκτός της Ανταρκτικής.

Σε άρθρο γνώμης , οι Times επικρίνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) επειδή φαίνεται να είναι "τρομακτικά εφησυχασμένος" και συνεχίζει να επιμένει ότι δεν υπάρχει δικαιολογία να κηρύξει “πανδημία”.

Οι Financial Times υποδεικνύουν ότι ο ΠΟΥ θα πρέπει “να διδαχθεί” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά.

Η εφημερίδα συνιστά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα στις χώρες που ανταλλάσσουν γρήγορα και ακριβή στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel