Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Οι Βρετανοί χειροκροτούν ιατρούς και νοσηλευτές

xaritakis wide

Κορονοϊός : Οι Βρετανοί χειροκροτούν ιατρούς και νοσηλευτές
27.03.2020 | 12:06

Κορονοϊός : Οι Βρετανοί χειροκροτούν ιατρούς και νοσηλευτές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με τη Βρετανία να δοκιμάζεται από την εξάπλωση του κορονοϊού, οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια χθες το βράδυ  και χειροκρότησαν γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που μάχονται κατά της πανδημίας.

“Το χειροκρότημα της τιμής” , “Χειροκροτήματα για τους ήρωες” και “Οι ευχαριστίες ενός έθνους” – είναι μερικοί από τους πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες σήμερα.

“Ενωμένοι οι Βρετανοί απέτισαν φόρο τιμής στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας” , διαβάζουμε στη Daily Mail.

“Οι δρόμοι με την παράξενη σιωπή ξαφνικά ζωντάνεψαν με τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες μικρών και μεγάλων” , γράφει ο Guardian.

Μεταξύ αυτών που θέλησαν να συγχαρούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ήταν και η βασιλική οικογένεια, τα μέλη της οποίας ανάρτησαν βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς τους, ευχαριστώντας με τον δικό τους τρόπο τις προσπάθειες των γιατρών

To κύριο άρθρο των Times εξετάζει εάν το πακέτο βοήθειας για τους αυτοαπασχολούμενους είναι “περισσότερο γενναιόδωρο από όσο θα έπρεπε”.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το κράτος θα καταβάλει ένα μέρος του μισθού των εργαζομένων ώστε να αποτρέψει την απόλυσή τους, πιεζόταν να προσφέρει ένα παρόμοιο πακέτο διάσωσης και για τους 5 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους της Βρετανίας. Όπως ανακοίνωσε χθες, η κυβέρνηση θα καταβάλει σε όσους επηρεάστηκαν από την κρίση μια φορολογήσιμη επιχορήγηση ίση με το 80% των μέσων μηνιαίων εσόδων τους κατά τα τρία τελευταία χρόνια και μέχρι του ποσού των 2.500 λιρών τον μήνα.

Οι Times ενώ αναγνωρίζουν ότι θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα βοήθειας , από την άλλη μεριά , επισημαίνει η εφημερίδα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση ανεξάρτητα από το εάν το εισόδημά τους έχει πράγματι μειωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Η Sun σημειώνει ότι η καθυστέρηση στην παροχή της βοήθειας μέχρι τον Ιούνιο θα σημαίνει ότι πολλοί αυτοαπασχολούμενοι - “θα έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσης”. Παράλληλα υποστηρίζει η Sun ότι το κόστος χρηματοδότησης αυτού του πακέτου έκτακτης ανάγκης μπορεί να κάνει τα έτη λιτότητας να μοιάζουν με μια "χρυσή πλούσια εποχή".

Πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο που παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακινήσεων θα μπορούν να συλλαμβάνονται, σύμφωνα με νέες εξουσίες που απονέμονται στην αστυνομία, ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

“Με τις νέες εξουσίες το ηθικό έρισμα της αστυνομίας δοκιμάζεται” , σημειώνει η Daily Telegraph.

H Daily Star εστιάζει την προσοχή της στα οδοφράγματα που έχουν στηθεί σε όλη την επικράτεια όπου οι αστυνομικοί ελέγχουν εάν γίνονται περιττές μετακινήσεις.

Η εφημερίδα τονίζει ότι λαμβάνονται σκληρά μέτρα εναντίον αυτών που “εξακολουθούν να είναι ηλίθιοι και να κυκλοφορούν”.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει περιορισμούς στις εξόδους από το σπίτι, που επιτρέπονται πλέον μόνο για όποιον είναι αναγκαίο να πάει στο χώρο εργασίας του, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων, για ιατρικό σκοπό ή παροχή φροντίδας σε ευπαθές άτομο καθώς και για σωματική άσκηση μια φορά την ημέρα - τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο.

Ορισμένα από τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές των Βρετανών, θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για ένα διάστημα 6 μηνών και φαίνεται πως καρποφορούν στη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, υπογράμμισε την Πέμπτη η αναπληρώτρια επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας, Τζένι Χάρις.

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα λόγω του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί πέρασε το φράγμα των 10.000, έγινε γνωστό χθες από το υπουργείο Υγείας.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018