Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αερογέφυρες για να παρακαμφθεί η καραντίνα
Κορονοϊός – Βρετανία : Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αερογέφυρες για να παρακαμφθεί η καραντίνα
03.06.2020 | 09:59

Κορονοϊός – Βρετανία : Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αερογέφυρες για να παρακαμφθεί η καραντίνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει αερογέφυρες με ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα, αναφέρουν οι εφημερίδες.

Δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζει πολύ σταδιακά μια χαλάρωση του lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου, κάτι που ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πρόωρο. Για να εμποδιστεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων, το Λονδίνο ανακοίνωσε πως όσοι φθάνουν από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς με άρθρο τους στην Daily Telegraph υποστηρίζουν την πολιτική της καραντίνας για την οποία επικρίνεται η κυβέρνηση .

"Αυτά τα μέτρα ελήφθησαν μετά την ενημέρωση από τους επιστήμονες , με την υποστήριξη του κοινού και είναι απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας", υπογραμμίζουν.

“Το κοινό άρθρο στόχο έχει να δείξει ότι υπάρχει ενότητα στο κόμμα” , σημειώνει η Telegraph.

Ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος θα ήθελαν οι λεγόμενοι “ταξιδιωτικοί διάδρομοι” να δημιουργηθούν γρήγορα για να ξεπεραστούν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγές του υπουργείου των Εσωτερικών σημείωναν στην εφημερίδα ότι οι “διάδρομοι” αυτοί ενδέχεται να μην είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του μηνός με αποτέλεσμα να “εξεγερθεί” μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Εν τω μεταξύ, η Daily Star είναι αισιόδοξη ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό σύντομα θα είναι γεγονός .

"Μην ξεχάσετε την οδοντόβουρτσα σας!" είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας, κάτω από τη φωτογραφία μιας παλιάς βαλίτσας με ετικέτες που φέρουν ονόματα σαγηνευτικών προορισμών.

"Περισώσετε τις καλοκαιρινές μας διακοπές!" - ο χαρακτηριστικός τίτλος στην Daily Mail.

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει πει στους υπουργούς του να “κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες” για τις διακοπές στο εξωτερικό μετά τις αντιδράσεις στο σχέδιο της καραντίνας των 14 ημερών.

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε στη Mail : "Μας καθοδηγεί η επιστήμη , αλλά ο πρωθυπουργός δεν θέλει να εμποδίσει άσκοπα τους ανθρώπους να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές”.

Οι χώρες με τις οποίες το Λονδίνο θα μπορούσε να δημιουργήσει αερογέφυρες θα επιλεγούν ανάλογα με την οικονομική σημασία τους για το Ηνωμένο Βασίλειο, με το επίπεδο του κινδύνου μετάδοσης του ιού, με τον αριθμό των επιβατών τους οποίους θα αφορούν και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018