Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Λουτρό αίματος στο Ιράκ

banner roots

Λουτρό αίματος στο Ιράκ
26.08.2013 | 16:32

Λουτρό αίματος στο Ιράκ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή
Κύμα βομβιστικών επιθέσεων σαρώνει το Ιράκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 46 άτομα σύμφωνα με αναφορές των Αρχών.   Η Βαγδάτη και η κεντρική πόλη της Μπακούμπα φαίνεται να έχουν πληγεί κυρίως από τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις.   Η έκρηξη της βίας κατά τη διάρκεια της ιερής γιορτής του Ραμαζανιού που ολοκληρώθηκε στις αρχές του Αυγούστου , κόστισε τη ζωή σε περισσότερα από 670 άτομα.
 Το ποσοστό των θυμάτων αυξάνεται εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων.
 
Οι σουνίτες υποστηρίζουν ότι έχουν περιθωριοποιηθεί από την σιιτική ηγεσία του πρωθυπουργού Νούρι Μαλίκι.
 
Στην Μπακούμπα υπήρξαν αναφορές για τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις, οι δύο από τις οποίες φαίνεται να είχαν βάλει ως στόχο έναν γάμο σιιτών.
 
Αρκετές εκρήξεις στην περιοχή της Βαγδάτης έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα, μία από τις οποίες συνέβη σε καφενείο και είχε εννέα θύματα.
 
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη της Μπαλάντ, βόρεια της πρωτεύουσας.
 
Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά αφότου αναγκάστηκαν να σταματήσουν για έλεγχο στη  Μοσούλη, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.
 
Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή σε διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις, ένα από τα θύματα μάλιστα ανήκε στην μειονότητα των Σαμπάκ η οποία ζει στα σύνορα με την Τουρκία.
 
Πάνω από 4.000 θύματα έχουν αναφερθεί ύστερα από θρησκευτικές  επιθέσεις, με την περιοχή της Βαγδάτης να έχει πληγεί περισσότερο από το υπόλοιπο Ιράκ.
 
Πολλοί ανησυχούν για επιστροφή στην πολιτική και εθνοτική αιματοχυσία του 2008.
 
Πηγή: tovima.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel