Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πολωνία: Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο από γλυπτό που απεικονίζει βιασμό εγκύου
afoi poriazi
Πολωνία: Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο από γλυπτό που απεικονίζει βιασμό εγκύου
17.10.2013 | 02:40

Πολωνία: Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο από γλυπτό που απεικονίζει βιασμό εγκύου

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Η κίνηση ενός φοιτητή στην Πολωνία να τοποθετήσει κοντά σε μνημείο της πόλης Γκντάνσκ γλυπτό που δείχνει Σοβιετικό στρατιώτη να βιάζει έγκυο γυναίκα, έφερε πολύ κοντά σε διπλωματικό επεισόδιο τις δύο χώρες.

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ οι Αρχές συνέλαβαν το φοιτητή γλυπτικής και όπως ήταν επόμενο αποκαθήλωσαν το άγαλμα.

"Έχω σοκαριστεί βαθιά από αυτήν την απρέπεια του φοιτητή ο οποίος προσέβαλε με την ψευτοτέχνη του τη μνήμη περισσότερων από 600.000 Σοβιετικών στρατιωτών οι οποίοι πέθαναν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πολωνίας", ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης Αλεξάντρ Αλεξέγεφ.

Μάλιστα χρησιμοποίησε ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς για το έργο λέγοντας πως είναι "πρόστυχο" και "ολοφάνερα βλάσφημο".

Από την πλευρά του, ο φοιτητής μίλησε με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Πολωνίας, τον TVN24, στον οποίον και ανέφερει ότι στόχος του ήταν να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία ενός άρματος του κόκκινου στρατού στο μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018