Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Το τέλος της ελισαβετιανής περιόδου”

banner roots

Βρετανία: “Το τέλος της ελισαβετιανής περιόδου”
20.09.2022 | 09:49

Βρετανία: “Το τέλος της ελισαβετιανής περιόδου”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Όλα τα πρωτοσέλιδα είναι αφιερωμένα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αποτυπώνοντας με πολλές  φωτογραφίες αυτό που οι Times περιγράφουν ως μια τελετή "που χαρακτηρίστηκε από λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια".

Η ίδια εικόνα εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες της Daily Express, της Guardian και της Daily Mirror. Δείχνει το φέρετρο της βασίλισσας - ντυμένο με τη βασιλική σημαία, τα λουλούδια, το στέμμα και το σφαιρίδιο της μονάρχη - να εισέρχεται στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στους ώμους οκτώ φρουρών. Η Daily Mail επιλέγει μια φωτογραφία με το φέρετρο να κατεβαίνει αργότερα στη βασιλική κρύπτη στο Ουίνδσορ.

i

Η Sun, η Daily Star και η i δείχνουν όλες την τεράστια κοσμοσυρροή που παρακολουθεί την πομπή στο τελικό ταξίδι προς το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η Sun εκτιμά ότι μέχρι και ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής των 21 μιλίων από το Λονδίνο στο Ουίνδσορ, σε μια διαδρομή που, όπως λέει, ήταν "γεμάτη αγάπη".

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος έριχνε λουλούδια στη νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο της βασίλισσας είχε απόηχους από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μια εκτίμηση που υιοθετεί και η Daily Star- η οποία αποκαλεί την εκλιπούσα μονάρχη "βασίλισσα του λαού".

Η Daily Telegraph προβάλλει το "ξέσπασμα αγάπης" τόσο από τον γιο της Ελισάβετ , τον βασιλιά Κάρολο Γ,' όσο και από το έθνος.

"Ο Θεός να αναπαύσει τη βασίλισσά μας" γράφει η Daily Express στην πρώτη σελίδα της, ενώ στο οπισθόφυλλό της σημειώνει "Ο Θεός να αναπαύσει τον βασιλιά", δίπλα σε μια φωτογραφία του νέου μονάρχη, με τα μάτια του εμφανώς κόκκινα - “μια ημέρα της ιστορίας που σημαδεύτηκε από δάκρυα", όπως γράφουν οι Times.

Στην τελευταία σελίδα της Daily Mirror φιγουράρει ένα από τα σκυλάκια κόργκι της βασίλισσας με το κεφάλι του πάνω στο πεζοδρόμιο με την επιγραφή "Missing you...". Η Sun θεωρεί επίσης ότι τα κόργκι "νοσταλγούν την ερωμένη τους".

Η Daily Mail περιγράφει την κηδεία ως τον "μεγαλύτερο αποχαιρετισμό στη βρετανική, αν όχι στην παγκόσμια ιστορία", ενώ οι Times εκτιμούν ότι η κηδεία ήταν "άψογη" και ότι επρόκειτο για το "τέλειο ύστατο χαίρε".

Σύμφωνα με τη Sun, ήταν το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, ενώ ο Guardian φωτογραφίζει μια οικογένεια στην Κένυα να κοιτάζει την οθόνη της τηλεόρασης που είναι στερεωμένη κάτω από την κυματοειδή σιδερένια στέγη του σπιτιού της.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης σημείωσε πτώση ισχύος δύο γιγαβάτ, που ισοδυναμεί με το σβήσιμο 200 εκατομμυρίων λαμπτήρων, καθώς οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα έκαναν παύση για να συγκεντρωθούν στις τηλεοπτικές τους οθόνες.

Ο Guardian αντιπαραβάλλει τη "μεγαλοπρέπεια και το δημόσιο θέαμα" που παρακολουθούσε ο κόσμος με την τελική οικεία οικογενειακή τελετή στο Ουίνδσορ μακριά από τις κάμερες. Συγκρίνει την προηγούμενη μεγαλοπρέπεια με τον απλό θρήνο της γκάιντας που ακούστηκε αφού είχε πέσει η νύχτα.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι καμία λεπτομέρεια δεν είχε δημοσιοποιηθεί πριν από το θάνατο της βασίλισσας σχετικά με την κηδεία και ότι ακόμη και οι βοηθοί του παλατιού κρατήθηκαν στο σκοτάδι.

Οι Times και η Sun περιλαμβάνουν επίσης μια αθέατη μέχρι σήμερα φωτογραφία της εκλιπούσας που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η φωτογραφία δείχνει την Ελισάβετ Β΄ να κάνει πεζοπορία σε λιβάδι κοντά στο κάστρο Μπαλμόραλ πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel