Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μείωση φόρων και αύξηση της ανάπτυξης υπόσχεται η Λιζ Τρας

the roots web banners 06

Μείωση φόρων και αύξηση της ανάπτυξης υπόσχεται η Λιζ Τρας
21.09.2022 | 09:24

Μείωση φόρων και αύξηση της ανάπτυξης υπόσχεται η Λιζ Τρας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Αρκετές από τις εφημερίδες της Τετάρτης προβάλουν τις προτάσεις της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για μείωση των φόρων.

"Η ελευθερία αρχίζει με τις μειώσεις φόρων" έχει τίτλο η Daily Mail, που αναφέρει ότι η κ. Τρας έχει "σηματοδοτήσει μια επανάσταση" με μια "τολμηρή ατζέντα φορολογικών περικοπών και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων". Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που λένε ότι η νέα πρωθυπουργός θέλει "να οδηγήσει τη Βρετανία σε μια νέα εποχή".

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι οι τελευταίες δηλώσεις της πρωθυπουργού ότι δεν είναι "άδικο" να μειωθούν οι φόροι για τους πλούσιους και τις κερδοφόρες εταιρείες συνιστούν "ριζική στροφή στην οικονομική πολιτική".

Η κ. Τρας ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει την ανάπτυξη, αλλά η Daily Mirror σημειώνει ότι "το ταρακούνημα ενός φανταστικού δέντρο του χρήματος θα συσσωρεύσει στη χώρα ένα τεράστιο χρέος", το οποίο η κυβέρνηση ενδεχομένως να επιχειρήσει να αποπληρώσει περικόπτοντας τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Guardian χαρακτηρίζει την πολιτική της πρωθυπουργού ως "πολιτική Ρέιγκαν" και γράφει ότι "τη φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης" με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι "έχει βαρεθεί τα οικονομικά που διαχύουν τον πλούτο προς τα κάτω", τα οποία, όπως υποστηρίζει, "δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ".

"Περαιτέρω σαρωτικές φοροελαφρύνσεις είναι στα σκαριά", σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία αναφέρει ότι η πρωθυπουργός θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της σε έναν μίνι προϋπολογισμό την Παρασκευή, ο οποίος, σύμφωνα με την Sun, " ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1980".

Οι Times αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει "ριζοσπαστικά σχέδια" για τη μείωση του τέλους χαρτοσήμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωθυπουργός εκτιμά ότι η κίνηση αυτή "θα ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να μετακομίσουν και δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για πρώτη φορά να μπουν στην αγορά ακινήτων".

Αλλά η i εκφράζει φόβους ότι η περαιτέρω μείωση των φόρων "είναι πιθανό να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και να προκαλέσει μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel