Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Το Λονδίνο "έμεινε πίσω" από τις αντίπαλες πόλεις, προειδοποιεί ο μεγαλύτερος επενδυτής της χώρας

the roots web banners 06

Βρετανία: Το Λονδίνο "έμεινε πίσω" από τις αντίπαλες πόλεις, προειδοποιεί ο μεγαλύτερος επενδυτής της χώρας
24.05.2023 | 11:43

Βρετανία: Το Λονδίνο "έμεινε πίσω" από τις αντίπαλες πόλεις, προειδοποιεί ο μεγαλύτερος επενδυτής της χώρας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Λονδίνο υπολείπεται των αντίπαλων χρηματοπιστωτικών κέντρων ως αποτέλεσμα της υπερρύθμισης και των λανθασμένων πολιτικών παρεμβάσεων που χρονολογούνται από τη φορολογική επιδρομή του Γκόρντον Μπράουν στις συντάξεις, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας της Βρετανίας.

Ο σερ Νάιτζελ Γουίλσον, επικεφαλής της Legal & General, λέει ότι η Βρετανία έχασε σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογική επανάσταση των αρχών της δεκαετίας του 2000 και τώρα κινδυνεύει να μείνει και πάλι πίσω.

Υποστηρίζει στην Daily Telegraph (23/05) , ότι η επιχειρηματικότητα στα βρετανικά πανεπιστήμια είναι "εκτός κλίμακας", αλλά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανταγωνίζεται πλέον σε "παγκόσμιο επίπεδο" για την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αντλήσουν χρήματα ή να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Ο σερ Νάιτζελ υπογραμμίζει ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία αποσύρονται ολοένα και περισσότερο από τις μετοχές και επενδύουν σε ασφαλέστερα αλλά λιγότερο κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ομόλογα, σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα γνωστό ως de- equitization (αποεπένδυση).

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος από τη δεξαμενή σκέψης New Financial έδειξαν ότι το 1997 το 53% του συνολικού ενεργητικού των συνταξιοδοτικών ταμείων επενδύονταν σε μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το ποσοστό αυτό είχε πέσει μόλις στο 6% το 2021, καθώς τα χρήματα μετατοπίστηκαν αλλού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το