Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανία: Απελευθερώθηκε χωριό τακτικής σημασίας νότια του Μπαχμούτ -Μήνυμα Ζελένσκι

the roots web banners 06

Ουκρανία: Απελευθερώθηκε χωριό τακτικής σημασίας νότια του Μπαχμούτ -Μήνυμα Ζελένσκι
18.09.2023 | 09:12

Ουκρανία: Απελευθερώθηκε χωριό τακτικής σημασίας νότια του Μπαχμούτ -Μήνυμα Ζελένσκι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν το χωριό Κλιστσίιφκα, μία κοινότητα τακτικής σημασίας που βρίσκεται νότια της πόλης του Μπαχμούτ.

«Η Κλιστσίιφκα απαλλάχθηκε από τους Ρώσους», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ολεξάντρ Σίρσκι, αρχηγός του ουκρανικού στρατού ξηράς.
 
«Θέλω να μνημονεύσω ιδιαιτέρως τους στρατιώτες που επιστρέφουν στην Ουκρανία τα εδάφη της, βήμα βήμα, στην ζώνη του Μπαχμούτ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό του βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
 
«Κλιστσίιφκα: μπράβο!» πρόσθεσε απαριθμώντας τις στρατιωτικές μονάδες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.
 
Το χωριό είχαν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις τον Ιανουάριο
Το χωριό, με πληθυσμό λίγων εκατοντάδων κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή, είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τον Ιανουάριο.
 
Η ανακοίνωση για την ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης Αντριίφκα, νότια του Μπαχμούτ. Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε το γεγονός.
 
Ο Ιλιά Γέβλαχ, εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων του ανατολικού μετώπου, εξήγησε από την πλευρά του ότι η ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα μπορεί να βοηθήσει τον στρατό να περικυκλώσει το Μπαχμούτ.
 
«Είναι πρώτα από όλα ο έλεγχος των δρόμων ανεφοδιασμού που επιτρέπει την τροφοδοσία του Μπαχμούτ. Είναι επίσης η έκθεση των πτερύγων του μετώπου, κυρίως στον νότο, αυτό που θα μας επιτρέψει να προωθηθούμε αποτελεσματικότερα εις βάθος στις εχθρικές γραμμές».
 
«Η σιδηροδρομική γραμμή είναι πολύ σημαντική για τους Ρώσους. Εχουν γίνει σφοδρές μάχες» για τον έλεγχο της ζώνης αυτής, είπε.
 
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν, στον νότο και στην ανατολή, να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού που συνδέουν το ρωσικό έδαφος με την Κριμαία.
 
Το Μπαχμούτ, πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο 2022, κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις έπειτα από μία από τις πλέον μακροχρόνιες και αιματηρές μάχες του πολέμου.
 
Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανακαταλαμβάνουν εδάφη στην βόρεια και την νότια πλευρά της πόλης.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το