Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Άρση ασυλίας για Κύρτσο-Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

the roots web banners 06

Άρση ασυλίας για Κύρτσο-Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
06.02.2024 | 19:13

Άρση ασυλίας για Κύρτσο-Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και του Γιώργου Κύρτσου.

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάταση χειρός, όπως προβλέπει η διαδικασία.
 
Το αίτημα άρσης της ασυλίας του Γ. Κύρτσου διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Το αίτημα άρσης της ασυλίας του Γεωργίου Κύρτσου από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε σχέση με ποινική δίωξη, διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με επιστολή της 27ης Ιουνίου 2023 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια στις 10 Ιουλίου 2023.
 
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γεωργίου Κύρτσου, σε σχέση με ποινική δίωξη για μη καταβολή συγκεκριμένου ποσού που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας Free Sunday.
 
Σημειώνεται ότι ο Γ. Κύρτσος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2022 διεγράφη από τη ΝΔ και έκτοτε ο κ. Κύρτσος μετακινήθηκε από το ΕΛΚ, στην Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Άρση ασυλίας για την Εύα Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της γενικής ευρωπαίας εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.
 
Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.
 
Την υπόθεση είχε κινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον Δεκέμβριο του 2022, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.
 
Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της κ. Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο «Qatargate».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το