Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Απίστευτες δηλώσεις των βιαστών του Κονγκό: «Όταν τελειώσεις το βιασμό σκοτώνεις αυτήν και το παιδί της»

banner roots

Απίστευτες δηλώσεις των βιαστών του Κονγκό: «Όταν τελειώσεις το βιασμό σκοτώνεις αυτήν και το παιδί της»
09.06.2014 | 09:46

Απίστευτες δηλώσεις των βιαστών του Κονγκό: «Όταν τελειώσεις το βιασμό σκοτώνεις αυτήν και το παιδί της»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή
Την ώρα που δεκάδες είναι τα περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες και δράστες στρατιώτες Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που συγκλονίζουν τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο με την αγριότητά τους, ανατριχιαστικές είναι οι δηλώσεις όσων κακοποιούν σεξουαλικά τα θύματά τους.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι διοικητές των στρατιωτών δίνουν την εντολή να βιαστούν όσες περισσότερες γυναίκες είναι δυνατό και φυσικά οι περίπου 2.000 νεαροί στρατιώτες υπακούν.
 
«Είναι αλήθεια, εδώ βιάσαμε. Βρήκαμε γυναίκες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Την βλέπεις, την πιάνεις, την πηγαίνεις σε απομονωμένο μέρος και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις μαζί της», υποστηρίζει ένας στρατιώτης.
 
«Μερικές φορές τη σκοτώνεις. Όταν τελειώσεις με το βιασμό της τότε σκοτώνεις και το παιδί της. Όταν βιάζουμε, νιώθουμε ελεύθεροι», συμπληρώνει, προκαλώντας ανατριχίλα.
 
Ένα από τα θύματα που επέζησε από την ασυγκράτητη ορμή των στρατιωτών μιλάει στην εφημερίδα, περιγράφοντας τη δική της τραγική εμπειρία κακοποίησης.
 
Ήταν Νοέμβριος του 2012 όταν τρεις άνδρες την εντόπισαν και τη βίασαν ομαδικά, «οι δύο από μπροστά. Ο τρίτος είπε ότι δε θέλει να πάει εκεί που οι άλλοι άφησαν τη βρωμιά τους και έτσι ήρθε από πίσω μου. Πίστευα ότι θα πέθαινα».
 
Μπορεί και στο παρελθόν δεκάδες γυναικών να έπεσαν θύματα βιασμών, αλλά αυτή τη φορά οι δράστες δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους συμπολίτες τους.
 
Η Μάσικα, ιδρύτρια ενός κέντρου για θύματα κακοποίησης δηλώνει: «Με ακινητοποίησαν και άρχισαν να με αγγίζουν. Τότε άρχισαν να βιάζουν όλες τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εστία του κέντρου».
 
Ωστόσο, η δοκιμασία που πέρασε την έκανε δυνατή και την ώθησε να ξεκινήσει να προσφέρει σε γυναίκες που γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση.
 
Σε ηλικία 15 ετών βιάστηκε για πρώτη φορά από τον δάσκαλό της, αργότερα μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης την βίασαν και πάλι μαζί με τις δύο κόρες της, αφού πρώτα δολοφόνησαν το σύζυγό της.
 
Η οικογένεια του άνδρα της την έδιωξε καθώς η Μάσικα έφερε πάνω της το στίγμα του βιασμού και τότε ήταν που αποφάσισε ότι έπρεπε να βοηθήσει και άλλες γυναίκες. 
 
Έκτοτε, έχει μπει στο στόχαστρο των δραστών, οι οποίοι την κακοποίησαν και πάλι άλλες τρεις φορές.
 
«Με έχουν δείρει, με έχουν βασανίσει και με έχουν αφήσει να πεθάνω. Σε μία από τις περιπτώσεις, ένας στρατιώτης με βίασε με το πόδι του», αναφέρει προκαλώντας σοκ η Μάσικα.
 
«Όταν τέλειωσε με έφτυσε. Τότε ήταν που νόμιζα ότι θα με σκότωνε. Με έχει στοιχειώσει αυτή η εικόνα», συμπλήρωσε. 
 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στη Λαική Δημοκρατία του Κονγκό 1.152 γυναίκες βιάζονται καθημερινά, ήτοι 48 γυναίκες κάθε ώρα.
 
Μάλιστα, υπολογίζεται πως τουλάχιστον το 12% του γυναικείου πληθυσμού έχει βιαστεί τουλάχιστον μία φορά.
 
«Ο πόνος αυτών των γυναικών προκαλείται από τους άνδρες του Κονγκό. Κάθε ημέρα μία γυναίκα βιάζεται. Βλέπουν ένα 3χρονο παιδί και το βιάζουν. Γιατί να το κάνουν αυτό;», διερωτάται η Μάσικα που συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ της Φιόνα Λόιντ Ντέιβις.
 
Σύμφωνα με τον Ρομπ Γουίλιαμς, επικεφαλής της οργάνωσης War Child UK η σεξουαλική κακοποίηση δεν πηγάζει από την ανάγκη για συνεύρεση, αλλά για την προσπάθεια των στρατιωτών να προκαλέσουν πανικό και φόβο στο λαό.
 
«Ο βιασμός καταστρέφει κοινότητες και ανθρώπους», επισημαίνει ο Γουίλιαμς.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές συνόδου για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης που διεξάγεται στο Λονδίνο, υπάρχει ελπίδα η φρίκη αυτή να τελειώσει, αν τα θύματα καταγγέλλουν τους δράστες και εφόσον οι τελευταίοι συλλαμβάνονται.
 
Πηγή: defencenet.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το