Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέα ποσοτική χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
pame boreio aigaio

Νέα ποσοτική χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
30.10.2012 | 12:39

Νέα ποσοτική χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προχώρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υπό το βάρος των έντονων πολιτικών πιέσεων να αναλάβει δράση για τη στήριξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού και δανεισμού κατά 11 τρισ. γεν (137,82 δισ. δολ.) στα 91 τρισ. γεν.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2013 που η συντηρητική BOJ προχωρά σε ποσοτική χαλάρωση για δύο διαδοχικούς μήνες. Σε άλλη μία σπάνια κίνηση, η κεντρική τράπεζα εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν με την κυβέρνηση, στο οποίο δεσμεύονται να δράσουν μαζί με στόχο την τόνωση της ιαπωνικής οικονομίας και την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού.

«Η BOJ θα υιοθετήσει δυναμική πολιτική νομισματικής χαλάρωσης με στόχο τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στο 1%», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018