Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θα μαζεύουμε αποδείξεις και το 2013

banner roots

Θα μαζεύουμε αποδείξεις και το 2013
10.11.2012 | 15:11

Θα μαζεύουμε αποδείξεις και το 2013

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Τελικά δεν θα βγουν από τη ζωή μας οι αποδείξεις και όσοι βιάστηκαν να τις πετάξουν θα πρέπει να ξαναρχίσουν τη συλλογή.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μπορεί να προβλέπει ότι η συλλογή αποδείξεων δεν συνδέεται με το αφορολόγητο (καταργείται), ωστόσο για να εξασφαλίσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έκπτωση 1.950 ευρώ, θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις.

 

Η έκπτωση των 1.950 ευρώ θα βαίνει μειούμενη όσο αυξάνεται το εισόδημα. Αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις το ποσό της έκπτωσης θα μειώνεται.

Το ποσοστό των αποδείξεων που ζητά το υπουργείο Οικονομικών θα είναι 25%, όπως και την περασμένη χρονιά.

Όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων, που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοοδο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel