Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ»

the roots web banners 06

Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ»
17.01.2015 | 13:43

Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

«Ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής». Με αυτά τα λόγια ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος κλιμάκωσε την Τρίτη, μέσω της συχνότητας του ΒΗΜΑ FM 99,5, τη συνήθη ρητορική του κατά της Κουμουνδούρου εν όψει και των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Θ. Πάγκαλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία «ή άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης».

Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι «αυτό είναι η εξήγηση της νοσηρότητας στην προεκλογική εκστρατεία: ότι κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους, μετά λίγο το κόμμα και αδιαφορούν τελείως για την παράταξη και δεν δίνουν μία δεκάρα για το λαό. Μία δεκάρα! Όλοι αυτοί είναι απατεώνες και ο λιγότερο απατεώνας και ο πιο σοβαρός απ' όλους είναι ο Σαμαράς. Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά. Το Ποτάμι το παρατηρώ με πολύ προσοχή από την ίδρυσή του, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Έχει κάθε μορφής απόψεις, ιδεολογίες και εμπειρίες» συμπλήρωσε ο Θ. Πάγκαλος.

Αναφορικά στο ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του ο Θ. Πάγκαλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος και αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει τόσο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε συγκεκριμένα:

«Εν απελπισία βρισκόμενος, πήγα και είδα και τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου. Οι συζητήσεις ήταν εντελώς άκαρπες, δεν υπήρχε κανένα νόημα. Ο μεν Παπανδρέου έλεγε περίπου όσα έχει πει και στον Τύπο και επέμενε, αλλά δέχθηκε μια συνάντηση των τριών μας. Είχα βγάλει ένα συμπέρασμα ότι το πρόβλημα ήταν η διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας και το τι θα ακολουθούσε μετά. Τους είπα ότι, μεταξύ άλλων, αν και έχω αποχωρήσει από την πολιτική και δεν σκοπεύω να επανέλθω και δεν θέλω να διεκδικήσω καν βουλευτική έδρα και θα γύριζα σπίτι μου την επομένη των εκλογών, θα μπορούσα να είμαι και εγώ (ως μεταβατικός πρόεδρος). Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε την περί αυτού συζήτηση. Μου είπε, όμως, ότι δεν πρόκειται να τη δεχθεί ο κ. Βενιζέλος και έτσι τη δέχθηκε επί του ασφαλούς. Ο δε κ. Βενιζέλος έχει μια καθεστωτική νοοτροπία και δεν θέλει να ακούσει τίποτα. Είναι αρχηγός του κόμματος, έχει εκλεγεί για μια συγκεκριμένη περίοδο και λέει ότι δεν προβλέπεται συνέδριο πριν από την εξάντληση της περιόδου αυτής. Είχε ένα θέμα αν το ΠΑΣΟΚ ερχόταν τρίτο κόμμα, που ήταν ο στόχος του και απολύτως εφικτός, ποιος θα έπαιρνε την εντολή για να πείσει τα άλλα κόμματα και εγώ έκανα εκεί την πρόταση, να συνέλθει αμέσως η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξει στις 24-48 ώρες μετά τις εκλογές νέο πρόεδρο, να πάρει την εντολή, να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και παράλληλα να αρχίσει η διαδικασία του συνεδρίου, το οποίο μετά από τρεις μήνες θα έβγαζε συνέδριο και θα βλέπαμε τι θα κάναμε. Απορρίφθηκε αυτό από τον κ. Βενιζέλο, διότι είχε την άποψη ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και δεν πρέπει να γίνει συνέδριο».

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel