Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εκπέμπει SOS ο ΟΚΑΝΑ
pame boreio aigaio

Εκπέμπει SOS ο ΟΚΑΝΑ
23.11.2012 | 06:19

Εκπέμπει SOS ο ΟΚΑΝΑ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

«Πόσο κοστολογεί η κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ εργαζομένων ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) Γιάννης Κακλαμάνης, στη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου, με θέμα τις περικοπές χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και ανάπτυξη των μονάδων απεξάρτησης.

 

Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται 20 εκατομμύρια ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού και 21,5 εκατομμύρια για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ενώ για το 2013 ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε πως τα λειτουργικά έξοδα θα μειωθούν στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 32 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα, με 31 λιγότερες μονάδες εν ενεργεία, και το 2008, 50 εκατομμύρια για λειτουργικά και 26 εκατομμύρια για μισθολογικά έξοδα. «Για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο οργανισμός» είπε «χρειάζονται τουλάχιστον 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

  Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι, το αποτέλεσμα της μείωσης των κονδυλίων είναι τραγικό, μιας και τα προγράμματα του Οργανισμού λειτουργούν στα όριά τους. Η φύλαξη μειώθηκε από 8 σε 4 ώρες, το ίδιο και οι υπηρεσίες καθαριότητας, δεν υπάρχουν σύριγγες, φάρμακα, ουροληψίες δε γίνονται, γιατί δεν γίνονται αγορές του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ποσοστό των τοξικομανών με AIDS αυξήθηκε 1000%. Επίσης, 3.000 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα αναμονής για τα κέντρα της Αθήνας.

 

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018