Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το δίλημμα που θέτει η Μέρκελ στον Τσίπρα
achilladelis
Το δίλημμα που θέτει η Μέρκελ στον Τσίπρα
13.02.2015 | 08:57

Το δίλημμα που θέτει η Μέρκελ στον Τσίπρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με θετικά λόγια μίλησε η καγκελάριος Μέρκελ για την πρώτη της συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε μόνο ένα μικρό μέρος της Συνόδου Κορυφής.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε».

Πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της.

"Δύο είναι οι δυνατότητες για την Ελλάδα: επέκταση προγράμματος ή εκπλήρωσή του έως τέλος Φεβρουαρίου. Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί. Ελπίζω να δούμε γρήγορα προτάσεις. Είμαι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστώ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αισθάνομαι ότι τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι είδους κοινές θέσεις πρέπει να λάβουμε", είπε.

Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δε ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης, απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με στρατηγικές, με νοιάζουν τα αποτελέσματα».

Για το Ουκρανικό

H Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν δεν εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία του Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός, ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους φιλορώσους αντάρτες, ανέφερε η καγκελάριος.

«Κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν η νέα συμφωνία δεν εφαρμοστεί να λάβουμε περαιτέρω μέτρα», είπε, προσθέτοντας ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις θα μπορούσαν να αρθούν μόνο όταν συντρέξουν οι κατάλληλοι λόγοι.

Η Μέρκελ δήλωσε επίσης κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει σχέδιο περαιτέρω κυρώσεων σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ομολόγου του της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018