Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παραλήρημα Αμβρόσιου: O Σόιμπλε είναι κομπλεξικός με την αναπηρία του και η Μέρκελ βλοσυρή

banner roots

Παραλήρημα Αμβρόσιου: O Σόιμπλε είναι κομπλεξικός με την αναπηρία του και η Μέρκελ βλοσυρή
10.03.2015 | 13:00

Παραλήρημα Αμβρόσιου: O Σόιμπλε είναι κομπλεξικός με την αναπηρία του και η Μέρκελ βλοσυρή

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είναι γνωστός για την σκληρή του γλώσσα και οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται συχνά αμφιλεγόμενες για άνθρωπο της εκκλησίας. Η σημερινή του επιστολή είναι ίσως μία από τις πλέον επιθετικές απέναντι στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε. Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτηρίζεται σκληρή και επιθετική και ο Σόιμπλε κομπλεξικός με την αναπηρία του.

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο:

"Πολλές φορές, καθώς βλέπουμε από την οθόνη της τηλεοράσεως την Πρόεδρο της Γερμανίας, σκεφθήκαμε πόσο σκληρή, πόσο άκαρδη πρέπει να είναι αυτή η γυναίκα! Η όψη του προσώπου της δείχνει μια δυσπερίγραπτη σκληρότητα! Το βλέμμα της είναι βλοσυρό! Το πρόσωπό της αγέλαστο! Πόσο δυστυχείς άραγε θα πρέπει να είναι ο άνδρας της και τα παιδιά της! Η εν γένει έκφρασή της είναι επιθετική!

Πλήν όμως η Κυρία Μέρκελ έχει κάποια ελαφρυντικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην άλλοτε Ανατολική Γερμανία! Μια περιοχή, δηλ. όπου η σκληροκαρδία του Κομμουνιστικού καθεστώτος ήταν σε έξαρση, ή πείνα, η δυστυχία και η εξαθλίωση ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της Κοινωνίας, ο δε φόβος το γενικό χαρακτηριστικό όλων των κατοίκων ανεξαιρέτως!

Σε κάποιο από τα υπηρεσιακά μου ταξίδια στο Εξωτερικό βρέθηκα στο Ανατολικό μπλοκ. Ήταν η εποχή, που στην προσπάθειά μου να ολοκληρωθούν τα ευαγή Ιδρύματά μας τριγυρνούσα σε Ανατολή και Δύση, ικετεύοντας μια βοήθεια. Από την τότε Ανατολική Γερμανία, λοιπόν, είχαν υποσχεθεί να μας αποστείλουν δωρεάν τα έπιπλα του Καλλιμανοπουλείου Γηροκομείου μας στα Καλάβρυτα. Ήταν μια δωρεά του Οργανισμού Diakonisches Werk της ισχυρής Γερμανικής Προτεσταντικής-Ευαγγελικής Εκκλησία, την Οποία -με κέντρο της τότε την Φρανγκφούρτη, είχε αναλάβει και διοικούσε ένας εξαίσιος πάστορας, ο αείμνηστος Πρόεδρος Θεόδωρος Schober. «Στην προσπάθειά σας, μας είπε τότε, να ολοκληρώσετε το εξαίσιο αυτό έργο, θα επιστρατεύσουμε και το Diakonisches Werk της Ανατολικής Γερμανίας. Εκείνοι δεν έχουν την δυνατότητα να σας προσφέρουν χρηματική βοήθεια. Θα σας βοηθήσουν με είδος. Θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου την επίπλωση του συγκροτήματος». Έτσι μια μέρα, λοιπόν, βρέθηκα στο Δυτικό Βερολίνο, διαπέρασα το «τείχος του αίσχους», πέρασα από τα σύνορα, και τελικά βρέθηκα στο Ανατολικό μέρος της πόλεως, όπου με περίμενα ένας άλλος σπουδαίος πάστορας, μακαρίτης κι' αυτός σήμερα, ο Γερμανός εφημέριος της Δρέσδης, που ήταν ο υπεύθυνος για την εκτέλεση της δωρεάς! Ήταν ο επίσης αείμνηστος Günther Otto, για τον οποίο είχα ταξιδεύσει στην τότε Ανατολική Γερμανία. Ήμασταν στο σαλόνι ενός Ξενοδοχείου εκεί στο Ανατολικό Βερολίνο πίνοντας ένα καφέ. Όταν, λοιπόν, άρχισα να συζητώ μαζί του για τα ζητήματα του Καλλιμανοπουλείου με διέκοψε αποτόμως, λέγοντάς μου: «Σας παρακαλώ, δεν μπορούμε να συζητήσουμε εδώ, διότι εδώ και οι τοίχοι έχουν αυτιά! Όλα παρακολουθούνται!». Τελικά εξήλθαμε του Ξενοδοχείου και συζητήσαμε, τα ζητήματά μας περιπατώντας στο δρόμο!

Αυτή, λοιπόν, ήταν η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία έζησε και ανατράφηκε η Κυρία Μέρκελ! Φέρει συνεπώς μέσα της τα τραύματα από την παιδική και την νεανική της ηλικία! Η Ψυχολογία διδάσκει, ότι τα βιώματα αυτά αποτελούν επαχθές φορτίο! Σφραγίζουν ανεξίτηλα την προσωπικότητα του ανθρώπου! Τα πρόσωπα αυτά τρέφουν ένα ακατάλλακτο μίσος προς το Κοινωνικό Σύνολο! Δεν το συναισθάνονται, το εκπέμπουν όμως!

Μας έμελλε, λοιπόν, ώστε η Χώρα μας να ευρεθεί κάτω από την βούληση της σκληρής Κυρίας Μέρκελ, η οποία ως δόγμα της ζωής της έχει την λιτότητα, δηλ. την στέρηση, την φτώχεια! Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σώϋμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!

Αφορμή για να σημειώσουμε τις παραπάνω σκέψεις ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδος «Δημοκρατία» στο φ. της 21ης Φεβρουαρίου ε.έ., σύμφωνα με το οποίο στη Γερμανία σήμερα υπάρχουν ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (12.500.000) φτωχοί συνάνθρωποί μας! «Η άγρια λιτότητα της καγκελαρίου θερίζει και τους συμπατριώτες της» γράφει επί λέξει στον υπότιτλο. Στην φωτογραφία μας βλέπετε ένα «άστεγο Γερμανό ζητιάνο σε κεντρικό δρόμο της Λειψίας», όπως σημειώνει η παραπάνω εφημερίδα.

Επειδή, λοιπόν, «ο χορτάτος δεν πιστεύει τον πεινασμένο» δεν ήταν ποτέ δυνατόν, το δίδυμο «Μέρκελ και Σώϋμπλε» να δεχθούν καλοσυνάτα να βοηθήσουν τη Χώρα μας, ώστε οι ιθύνοντες της Κυβερνήσεως Τσίπρα να πάρουν μερικά οικονομικά μέτρα προς ανακούφισιν του Ελληνικού Λαού! Μόνο με «νταϊλίκια» θα μπορέσουν να υποχωρήσουν! Και με μια σφοδρή αντεπίθεση! Συνεπώς, χωρίς να υιοθετούμε την «μαγκιά» γενικώς ως τρόπο συμπεριφοράς, εν τούτοις χαιρόμαστε όλως ιδιαιτέρως για την «μαγκιά», που εκπέμπει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης! Για την ειδική αυτή περίπτωση η στάση του ήταν η μόνη ενδεδειγμένη!

Ακόμη και ξένοι αναγνωρίζουν την στάση του. Η Εφημερίδα του Βελγίου Le Soir έγραψε: «Ο Βαρουφάκης είναι από τους λαμπρότερους Οικονομολόγους της γενιάς του» (βλ.kontra news, της 23ης Φεβρουαρίου ε.έ., σελ. 8). Οι ως άτεγκτοι εμφανιζόμενοι σήμερα Γερμανοί κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής μας καταλήστεψαν, μας δολοφόνησαν, μας κατέστρεψαν! Εμείς εδώ στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ζήσαμε όλη την σκληροκαρδία τους! Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δολοφόνησαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό, περίπου 1.300 άνδρες και μεγαλόσωμους νέους! Έθεσαν σε μέγιστο κίνδυνο τα γυναικόπαιδα, τα οποία 'έκλεισαν μέσα στο Δημοτικό Σχολείο. Καταλήστεψαν τα σπίτια, παίρνοντας όλα τα χρυσαφικά, χρήματα και τιμαλφή, καταλήστεψαν επίσης όλες τις Τράπεζες των Καλαβρύτων, παίρνοντας μαζί τους το χρυσό και ό,τι άλλο πολύτιμο! Και στο τέλος έβαλαν φωτιά και κατέκαψαν ολοσχερώς την μαρτυρική και ιστορική μας πόλη!

Καιρός, λοιπόν, να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των αποζημιώσεων! Μας οφείλουν κάποια τρισεκατομμύρια ευρώ!!!! Ας έλθουν, λοιπόν, να τα συμψηφίσουμε! Και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει και σε ποιόν! Χωρίς να πολιτευόμαστε, λέμε ξεκάθαρα: η Κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει – με όση μαγκιά κι αν χρειασθή να εφαρμόσει- να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα!

Με πολύ μεγάλη ανακούφιση, λοιπόν, αναγνώσαμε την είδηση: η Πρόεδρος της Βουλής Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσεν, ότι είναι «θέμα ημερών η επανασύσταση της Επιτροπής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις» ( βλ. kontra news, της 23ης Φεβρουαρίου ε.έ., σελ. 3). Περιμένουμε, λοιπόν,......

Ένας διακεκριμένος Καλαβρυτινός, προερχόμενος από το Σκεπαστό, ακέραιος άνθρωπος, ο οποίος όχι μόνον διέπρεψε στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και διακρίθηκε, με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ (Κυριακή 22.02.2015, σελ. 22), το οποίον υπογράφει με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ένας Καλαβρυτινός Κοσμοκαλόγερος», απευθυνόμενος στον κ. Σώϋμπλε, γράφει: «Να λυπάστε, κύριε Σόϊμπλε, για τη συμφορά σας...» Και προσθέτει: «...Να λυπάστε για τη συμφορά σας έναντι ενός υπερήφανου λαού., που τον φτωχύνατε με το λάθος φάρμακο που του δώσατε. Αυτός ο λαός και τα όργανά του σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν ήταν ποτέ διαφθαρμένος. Εσείς και οι εταιρείες σας τον διαφθείρατε. Ποτέ αστυνομικός δεν συνέλαβε παιδάκι εννέα ετών, χτυπώντας του το κεφάλι στην άσφαλτο, επειδή δεν είχε εισιτήριο! ΝΤΡΟΠΗ για τους «πολιτισμένους λαούς της Ευρώπης»!

Θα το επαναλάβουμε, λοιπόν, για μερικούς, οι οποίο μας κακολογούν, επειδή σπεύσαμε να επαινέσουμε την εθνικά υπερήφανη στάση του νέου Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα: Εμείς κρίνουμε και αξιολογούμε τις πράξεις των ανθρώπων. Ψέγουμε όσα αντιβαίνουν στο Νόμο του Θεού, αλλά και επαινούμε, όσα είναι άξια επαίνου! Επομένως προτιμάμε την έντιμη πενία από μια εθνικά και ατομικά εξευτελιστική ευμάρεια!"

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πηγή: Lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το