Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς» ζητούν οι καθηγητές
afoi poriazi
«Να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς» ζητούν οι καθηγητές
07.12.2012 | 01:00

«Να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς» ζητούν οι καθηγητές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

«Να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ, που εξυπηρετεί άδηλα συμφέροντα», ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο σύνδεσμος καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

«Ο σύνδεσμος των καθηγητών έθεσε πρόσφατα ένα πλαίσιο αρχών, τονίζοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα, με τη λήξη των εργολαβικών συμβάσεων. Όλοι κατανοούν ότι η κατάσταση 'εργολαβίες' είναι αδύνατο να επιστρέψει στα προ της κατάληψης δεδομένα. Αυτή πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή του ΑΠΘ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο σύνδεσμος των καθηγητών θέτει τις εξής προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα:

  • Ο προσδιορισμός των πραγματικών αναγκών σε εργολαβικό προσωπικό και ο καθορισμός του εργασιακού κόστους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τον ιδιωτικό τομέα και τις δυνατότητες του ιδρύματος.
  • Να μην υπογραφεί καμία σύμβαση με τους εργαζομένους στις εργολαβίες χωρίς αξιολόγηση του έργου τους και χωρίς να διασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια.
  • Η φαύλη πρακτική, όπου το ΑΠΘ παρέδιδε λίστες ονομάτων και αμοιβών στους εργολάβους, πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί.
  • Όσοι εμπλέκονται σε παράνομες καταλήψεις κτιρίων και σε προπηλακισμό και άσκηση βίας σε βάρος πανεπιστημιακών αρχών, δεν μπορεί να ανήκουν σε μια πανεπιστημιακή κοινότητα που υπηρετεί εντελώς διαφορετικές αρχές και αξίες.
  • Εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από το νέο συμβούλιο του ΑΠΘ, η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να δεσμεύσει το ΑΠΘ με βεβιασμένες αποφάσεις, που θα εντείνουν το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

«Είναι καιρός, ως πανεπιστημιακή κοινότητα, να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς και τις ιδεοληπτικές ομάδες. Το ΑΠΘ να αποδοθεί στους χιλιάδες φοιτητές μας, που επιθυμούν να σπουδάσουν. Καταπατημένες αίθουσες και καταπατημένοι χώροι πολύτιμοι για την εκπαιδευτική κι ερευνητική διαδικασία, παράνομες εμπορικές δραστηριότητες, ξυλοδαρμοί μεταξύ παρατάξεων μέσα στις σχολές, υποβαθμισμένα από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση κτίρια, παράνομες καταλήψεις κτιρίων, βίαιη παρεμπόδιση των διοικητικών, εκπαιδευτικών κι ερευνητικών δραστηριοτήτων, 'πάρτι' που αφήνουν πίσω τους βρομιά και παράνομα κέρδη, εμπόριο ναρκωτικών και 'πιάτσα' έξω από τη Λέσχη, περιορισμένη ως ανύπαρκτη ασφάλεια όταν σκοτεινιάσει, είναι φαινόμενα που πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

» Αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν κάνουμε ως κοινότητα πράξη όλα αυτά, οι επικλήσεις επιστροφής στην ομαλότητα και τη δημιουργία θα παραμένουν μια προσχηματική, κενή ρητορική. Ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ θα ανοίξει σύντομα αυτό το μεγάλο θέμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Το ΑΠΘ οφείλει να αντισταθεί στην παρανομία και στις πιέσεις που του ασκούνται. Δεν του επιτρέπεται να συνεχίσει να συντηρεί ένα καθεστώς αδιαφάνειας κι εξυπηρέτησης ημετέρων, που βλάπτει υπέρμετρα την αποστολή του και το ζημιώνει οικονομικά. Τις αρχές αυτές ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ θα τις υπερασπιστεί με κάθε τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018