Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αντιδρούν στη φορολόγηση οι αγρότες - Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ
afoi poriazi
Αντιδρούν στη φορολόγηση οι αγρότες - Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ
11.12.2012 | 02:48

Αντιδρούν στη φορολόγηση οι αγρότες - Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο χορό των κινητοποιήσεων εναντίον εξαγγελιών της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγρότες που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες του νομού Λάρισας διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ενάντια στα νέα «βάρβαρα» αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας: «το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες».

«Τα κάθε είδους χαράτσια, οι μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφάλιστρα του ΟΓΑ με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους» υποστηρίζουν οι αγρότες και συμπληρώνουν:

«Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα φέρει τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις και θα επιβάλλει νέους φραγμούς στην παραγωγή οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Μπροστά σε αυτή την επίθεση η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μας και ταυτόχρονα να ανακόψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ζωή και την επιβίωση μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018