Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γερμανοί μαζεύουν ...ελιές στην Κρήτη
afoi poriazi
Γερμανοί μαζεύουν ...ελιές στην Κρήτη
05.01.2013 | 03:07

Γερμανοί μαζεύουν ...ελιές στην Κρήτη

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Το... αγροτικό τους στην Κρήτη, ραβδίζοντας ελιές, κάνουν τριάντα Γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι και αναδεικνύονται ως οι καλύτεροι διαφημιστές του νησιού και του ντόπιου παραδοσιακού ελαιολάδου.

 

Δηλώνουν φιλέλληνες και επικρίνουν τα κατά καιρούς ανθελληνικά δημοσιεύματα μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ. Είναι μέλη της Ακαδημίας «Τόμας Μόρους», που εδρεύει στην περιοχή της Κολωνίας, και κάθε Χριστούγεννα επί 15 χρόνια η ίδια Ακαδημία στέλνει αποστολές στην Κρήτη για να γνωρίσουν τη Μεγαλόνησο, το κρητικό ελαιόλαδο και να μαζέψουν ελιές. Οι Γερμανοί... ραβδιστές, που είναι διαφόρων επαγγελμάτων, γιατροί, ερευνητές, καθηγητές, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, παρέχουν αυτές τις ημέρες εθελοντικά βοήθεια σε Κρήτες αγρότες της περιοχής του Δήμου Μινώα Ηρακλείου.

«Ηρθαμε και φέτος με 30 άτομα από την περιοχή της Βεστφαλίας για να ραβδίσουμε ελιές, να δούμε από κοντά την παραγωγή σε όλα τα στάδια, χωράφι, λιομάζωμα, ελαιοτριβείο?», λέει ο κ. Σταμάτης Λυμπερόπουλος, πρωτοπόρος του... κινήματος που εδώ και τόσα χρόνια φέρνει ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά την Κρήτη! «Διάβαζα μία έρευνα από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βαυαρίας, που έλεγε ότι κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά 97 άτομα», λέει με νόημα ο κ. Λυμπερόπουλος.

Η γερμανική αποστολή, ευρισκόμενη στην Κρήτη, προσκλήθηκε από την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και συμμετείχε την Πρωτοχρονιά στην κοπή της πίτας και στις αντίστοιχες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

 Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018