Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερες οικογένειες για περιορισμό αιθαλομίχλης
afoi poriazi
Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερες οικογένειες για περιορισμό αιθαλομίχλης
04.01.2013 | 15:50

Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερες οικογένειες για περιορισμό αιθαλομίχλης

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησης του πετρελαίου τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή την επικίνδυνη αιθαλομίχλη από τα τζάκια και τα καυσόξυλα.

 

"Είναι μία πρόταση που θα τεθεί στο υπουργείο Οικονομικών" είπε στον Βήμα 99,5 η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μάρω Ευαγγελίδου, τονίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, δέσμη δράσεων, όπως η επιδότηση για τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, με διεύρυνση των κριτηρίων για ένταξη στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", η εντατικοποίηση των ελέγχων στα καύσιμα, αλλά και στα θερμαντικά σώματα, η αυστηρότερη προτυποποίηση των καυστήρων, οι εντατικοί έλεγχοι στα υλικά καύσης και ο ποιοτικός τους έλεγχος, καθώς επίσης και ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία ανάμεσα στους σταθμούς μετρήσεων ρύπανσης, με παράλληλες κινήσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών.

"Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι σοβαρό, παρατηρείται όξυνση τον τελευταίο καιρό και οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες", δήλωσε η κ.Ευαγγελίδου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν όρια συναγερμού, τόνισε η κ. Ευαγγελίδου προσθέτοντας ότι τα μέγιστα όρια έχουν ξεπεραστεί τον τελευταίο καιρό λόγω της χρήσης των τζακιών.

Η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και ότι η Πολιτεία ενεργοποιήθηκε εγκαίρως.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παράγοντες των υπουργείων Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της ΕΜΥ, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μελετά τα επίπεδα των ρύπων και τις επιπτώσεις τους στην υγεία στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος το πλαίσιο TRANSPHORM.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018