Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρουπακιώτης: Φέρνουμε βραχιολάκια εντοπισμού για τους κρατούμενους

the roots web banners 06

Ρουπακιώτης: Φέρνουμε βραχιολάκια εντοπισμού για τους κρατούμενους
11.01.2013 | 13:48

Ρουπακιώτης: Φέρνουμε βραχιολάκια εντοπισμού για τους κρατούμενους

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε 12.004 ανέρχεται ο αριθμός των τακτικών αδειών που έχουν χορηγηθεί σε κρατούμενους την τελευταία τριετία και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών ανέρχεται, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 324.

Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

Στην ίδια απάντηση ο υπουργός δικαιοσύνης αναφέρει οτι «οι παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους που είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης, την τελευταία τριετία είναι 292 και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις χορήγησης τακτικής άδειας σε κρατούμενους που είχαν παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας είναι 40».

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημερώνει τον βουλευτή της ΝΔ ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης, βρισκόμενοι σε τακτική άδεια. Για τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί αρμοδίως νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να υποβάλει σχετικές προτάσεις. Επίσης, ο υπουργός ενημερώνει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται παρατηρήσεις, που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης κατέθεσε την ερώτηση στη Βουλή με αφορμή δηλώσεις του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ότι «οι άδειες κρατουμένων δίνονται με την προσδοκία ότι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το