Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παπαδήμος: Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ

banner roots

Παπαδήμος: Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ
17.01.2013 | 14:35

Παπαδήμος: Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Με ένα υπόμνημα προς στη Βουλή απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος σχετικά για το πόσο γνώριζε την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι «ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή».

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Εν όψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:

Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης "λίστας Λαγκάρντ" ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη "λίστα Λαγκάρντ" ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη "λίστα Λαγκάρντ".

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί.

Με τιμή,

Λουκάς Παπαδήμος».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το