Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου
afoi poriazi
Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου
06.03.2013 | 13:43

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Δικαιώνεται για μία ακόμη φορά η μεσογειακή διατροφή αφού σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης των 27 θα συμπληρώνουν χωρίς προβλήματα υγείας τα 62 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η νέα έρευνα της Eurostat, συνδυάζει μακροημέρευση με την καλή κατάσταση του οργανισμού και παρουσιάζει τις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου.

 

Πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Σουηδία, με προσδόκιμο κατά τη γέννηση τα 70 χρόνια για τις γυναίκες και τα 71 για τους άνδρες, ενώ ακολουθούν η Μάλτα, η Νορβηγία το Λουξεμβούργο και η Ελλάδα με προσδόκιμο κατά τη γέννηση τα 66,9 για τις γυναίκες και τα 66,4 για τους άνδρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν όταν οι Έλληνες φτάσουν τα 50 χωρίς προβλήματα υγείας τότε έχουν σίγουρα μπροστά τους άλλα 19-20 χρόνια ζωής.

Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου με τις χώρες έρχονται η Σλοβενία με προσδόκιμο τα 54 και η Σλοβακία με προσδόκιμο τα 52 χρόνια ζωής.


Πηγή:iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018