Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κάτοικοι διαδήλωσαν υπέρ των μεταλλείων στις Σκουριές
Κάτοικοι διαδήλωσαν υπέρ των μεταλλείων στις Σκουριές
06.03.2013 | 02:36

Κάτοικοι διαδήλωσαν υπέρ των μεταλλείων στις Σκουριές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Η φωνή μας βγήκε από τις στοές και ακούστηκε δυνατή στην επιφάνεια», λέει ο πρόεδρος του σωματείου μεταλλωρύχων Χαλκιδικής «Μαύρη Πέτρα» κ. Αγγελος Δεληβόγιας, αναφερόμενος στη μαζική συγκέντρωση που οργάνωσαν το Σάββατο κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων, υπέρ της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. «Εμείς συγκεντρωθήκαμε 4.000 άνθρωποι από τα χωριά μας, που αγωνιούμε για το αύριο, χωρίς μεταφερόμενους από τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη και την Αθήνα, για να αξιώσουμε να γίνει η επένδυση.

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να αντιπαρατεθούμε με εκείνους που διαφωνούν. Αν αυτοί θέλουν να το πολιτικοποιήσουν και να στραφούν εναντίον μας, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας», προσθέτει.

Ο συνδικαλιστής μεταλλωρύχος αναφέρει ακόμα ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προσληφθούν στα εργοτάξια των Σκουριών 200 άτομα από την περιοχή, που θα προστεθούν στα 1.200 που εργάζονται ήδη στις στοές των μεταλλείων.

Με κεντρικό σύνθημα «χρυσός και μεταλλεία δεν φέρνουν ανεργία» οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι αξίωσαν να στηριχθεί η επένδυση, τονίζοντας πως αυτοί οι ίδιοι είναι που πρώτοι απαιτούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο από τα Μαντεμοχώρια, τη Μεγάλη Παναγία, απ’ όπου 200 περίπου οικογένειες έχουν εργαζομένους στα μεταλλεία και πολλοί άλλοι κάτοικοι περιμένουν στους καταλόγους της εταιρείας να προχωρήσει το έργο για να προσληφθούν.

Οι ομιλητές έβαλαν κατά όσων οργανώνουν εκδηλώσεις εναντίον της επένδυσης και μάλιστα με ακραίους τρόπους και υποστήριξαν ότι στόχος τους είναι να διχάσουν τα χωριά που περιμένουν εναγωνίως την επέκταση της επένδυσης ώστε να επιλυθεί το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει τη βόρεια Χαλκιδική. Εμφανίστηκαν δε αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν συνεχιστεί η παρεμπόδιση των έργων που θα ενεργοποιήσουν την εξόρυξη και κατεργασία του μεταλλεύματος.

Τη συγκέντρωση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής και ο Δήμος Αριστοτέλη που τάσσονται υπέρ της επένδυσης, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι φορείς της περιοχής.

Πηγή: kathmerini.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018