Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δήλωση Σηφουνάκη για το θάνατο του Νίκου Παππά

the roots web banners 06

Δήλωση Σηφουνάκη για το θάνατο του Νίκου Παππά
05.04.2013 | 20:01

Δήλωση Σηφουνάκη για το θάνατο του Νίκου Παππά

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη θλίψη του για το θάνατο του Νίκου Παππά και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, εκφράζει ο Βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σηφουνάκης σημειώνει:

"Με θλίψη πληροφορήθηκε ο ελληνικός λαός, τον χαμό μιας εμβληματικής προσωπικότητας της πατρίδας μας, του Ναυάρχου Νίκου Παππά.

Υπήρξε πρωτεργάτης της «Ανταρσία του Βέλους» τον Μάιο του 1973, της πλέον καθοριστικής αντιστασιακής ενέργειας κατά της χούντας. Με τόλμη, γενναιότητα και αυταπάρνηση, μαζί με τα παλληκάρια του, έσωσε την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων και κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη ενάντια στους δικτάτορες.

Με τον Ναύαρχο Παππά μας συνέδεε βαθειά και ειλικρινή σχέση εκτίμησης και φιλίας. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Fiumicino, όπου υποδεχθήκαμε τον έντιμο πλοίαρχο μαζί με άλλους εξόριστους Έλληνες και ζήσαμε μαζί τους στην εξορία όλη την περίοδο μέχρι την πτώση της χούντας. Η πράξη του ενσάρκωσε τα υψηλότερα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το 2003, η Πολιτεία (Υπουργείο Αιγαίου) τίμησε τον Νίκο Παππά και τους συναγωνιστές του για την προσφορά τους στην πατρίδα και το Αιγαίο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την «Ανταρσία του Βέλους».

Το ήθος, η σεμνότητα και η γενναιότητα τον συνόδευσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, στην άνιση μάχη που έδινε με την ασθένειά του.

Στους αγαπημένους του, στη σύζυγό του Χαρίκλεια και στους δύο γιούς τους εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

                                 fwtomepappa

(Από τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από το Κίνημα του Ναυτικού και του «Βέλους», μπροστά από την έδρα του Υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη το 2003).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το