Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Πράσινο φως» για συνέχιση της επέκτασης του αεροδρομίου Μακεδονία

banner roots

«Πράσινο φως» για συνέχιση της επέκτασης του αεροδρομίου Μακεδονία
05.04.2013 | 20:20

«Πράσινο φως» για συνέχιση της επέκτασης του αεροδρομίου Μακεδονία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η υλοποίηση των έργων θα ολοκληρωθεί εντός του 2014 ώστε να είναι λειτουργικό το αεροδρόμιο με τις νέες υποδομές του από το 2015. Η κύρια παρέμβαση αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων και του παράλληλου τροχιοδρόμου κατά 1.000 μέτρα προς τη θάλασσα ώστε να φτάσει τα 3.440 μ.

Το συνολικό ύψος της δεύτερης φάσης της επένδυσης είναι 173,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Συνοχής, θα εισφέρει 93,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η επέκταση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα κοστίσει 230,5 εκατ. ευρώ.

«Ο εκσυγχρονισμός του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μακεδονίας. Αυξάνοντας την επιβατική και εμπορευματική κίνηση, η επένδυση αυτή βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών Ελλήνων πολιτών. Επίσης καθιστά την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις», δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν.

Πηγή:imerisia.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το